Geschiedenis – 1980

1980

In 1980 ging de horde van de H.J.B. Llanos weer op bivak met welpen. Er werd gekozen voor Ada’s Hoeve te Ommen. Na een pittige discussie in de groepsraad werd toch besloten dat er gekampeerd mocht worden door de welpen. Zie voor meer informatie over deze discussie de pagina Geschiedenis 1951

Kamp 1980

Op dit kamp in 1980 op het scoutingterrein Ada’s Hoeve werd gekampeerd op het terrein Renbaan A gelegen aan de Vecht. Het enig comfort was een kraan en twee HUDO’s. Deze afkorting staat voor “Houd Uw Darmen Open”. Het is niet meer als een gat in de grond. Wassen konden wij ons bij een teiltje. Ook voor welpen is dat geen probleem. Mits je niet eerst je tanden in het water poets, zodat je helemaal naar pepermunt gaat ruiken. De welp op deze foto, Ewoud Bijker, maakt tenminste niet de fout z’n voeten in het teiltje te wassen en dan tot ontdekking te komen dat zijn schoenen en sokken nog in de tent liggen. Je kan dan met je schone voeten over het zand naar de tent lopen.

Touwbrug kamp 1983

Het kamp in tenten van 1980 bleek achteraf de eerste te zijn van een lange traditie van kamperen met welpen. Menig themakamp werd gehouden op het terrein Renbaan A. Er werd volop gebruik gemaakt van de mogelijkheden van het terrein. Zo werd er altijd voor het gehele kamp een touwbrug gemaakt van 40 meter lengte en werd een middag gevaren met een vlot of kano-maran.

De Vecht bij Ommen

De overige leiding en bestuur stonden achter het kamperen met welpen. Dit lieten ze blijken om altijd gezamenlijk de avond voor het kamp, de tenten op te zetten. 4 patrouille tenten, een kooktent, een slaaptent voor de vrouwelijke leiding (annex ziekenboeg) en grote dagverblijftent.

Rowans

Klimmen in Ibbenburen

De Rowans maakten in de jaren tachtig een grote groei mee in de invulling van het programma. Licht gewicht kamperen, klimmen en abseilen, speleo, hiken en tien daagse expedities in het buitenland ( Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk etc.) werden aan het programma toegevoegd. Na een uitgebreide ouderavond over klimmen en abseilen werd in 1984 voor het eerst geklomen in Ibbenburen Duitsland.

1984 Weekend Ibbenburen Duitsland. Jeannete Zijsling – Kolkman klimt als een berggeit omhoog. De volgende dag spierpijn?

Ten eerste complimenten voor jullie website, hij ziet er zeer professioneel en verzorgd uit.
Ik heb zeer goede herinneringen aan mijn tijd bij de Llanos, en bij het surfen over jullie site komt dit helemaal weer boven. Ik heb zelf veel te danken aan de Llanos, want de levenservaringen die ik daar op heb gedaan zal ik nooit vergeten.
Vooral de tijd bij RA 413 was super!!!

Reacties zijn gesloten.