Uniform

Elke Scouting speltak heeft zijn eigen uniform. Het uniform bestaat uit een blouse met insignes en de groepsdas. De Bevers dragen een rood uniform, de Welpen dragen een groen uniform, de Scouts een beige uniform en de Explorers een donkerrood uniform. De groepsdas van Scouting H.J.B. Llanos is donkergroen en heeft een geel rechthoekje op de achterkant.

Groepsdas

Vroeger was er één grote Scoutinggroep in Almelo, de H.J.B., die een gele das droeg. De H.J.B. werd zo groot dat ze besloten te splitsen. Als aandenken aan hun gemeenschappelijke oorsprong besloten de drie nieuwe groepen allemaal een geel vlakje op hun das te dragen.

Insignes

De insignes op het uniform geven aan waar iemand vandaan komt, bij welke speltak hij/zij zit en wat hij/zij allemaal heeft gedaan in Scouting-verband.

Op de rechtermouw zitten de insignes die aangeven bij welke groep en district je zit. Bij H.J.B. Llanos vind je daar het witte “H.J.B. Almelo Llanos Groep” naambandje en het ronde “Scouting Regio Twenteland” met het steigerende Twentse Ros.

Op de rechterborstzak zit het insigne van de speltak. Op de linkerborstzak zit het “Scouting Nederland” insigne. Op de linkermouw zitten de insignes van kampen, activiteiten en vaardigheden.

HJB Llanos | Bevers uniform

Bevers

HJB Llanos | Welpen uniform

Welpen

HJB Llanos | Scouts uniform

Scouts

HJB Llanos | Explorer uniform

Explorers

 

 

 

 

 

 

Uniform nodig?

Bij de ScoutShop kun je een uniform bestellen. Dit kost je om en nabij de €35,- afhankelijk van de maat die je besteld. Het is heel normaal dat je als lid van de scoutingvereniging zo’n uniform aanschaft. Tweedehands is natuurlijk geen probleem, zolang het maar een Scouting uniform is, te herkennen aan het groene labeltje met de tekst “Scout” aan de linkerkant van de rechterborstzak. Je kunt natuurlijk ook een uniform overkopen van iemand die naar de volgende speltak gaat.

De insignes en de das koop je van de leiding tijdens het installeren (we rekenen kostprijs, dit is ongeveer €20,-). Dit is omdat een van de insignes en het gele vlakje niet los te koop zijn.

Reacties zijn gesloten.