Explorers

Explorers

De speltak voor jongens en meiden in de leeftijd van 14 tot 17 jaar. De explorergroep heeft een opkomst (bijeenkomst) op zaterdagmiddag, van 14:00 tot 17:00 uur.

Programma

In het programma van de Explorers komen diverse dingen aan bod.

Ze besteden aandacht aan verschillende spelvormen, creativiteit, teamwork en expressie. Zo komen bijvoorbeeld abseilen, klimmen, survival, hiken en koken voor in het programma. Daarnaast doen de Explorers ook mee aan landelijke activiteiten zoals de Winterhike en het WAVE kamp. De programma’s van worden door de Explorers zelf georganiseerd. Zo leren ze al snel verantwoordelijkheid te nemen. Daarnaast doen Explorers ook regelmatig acties om geld in te zamelen voor o.a. het kamp.

Kamp

Elk jaar is er voor de Explorers het Zomerkamp om naar uit te kijken. Ook het kamp wordt deels door de Explorers zelf georganiseerd. Hierbij is de bestemming regelmatig in het buitenland. Zo zijn in het verleden Explorer groepen naar bijv. Zweden of Tsjechië geweest. Tijdens een kamp worden vooral veel outdoor activiteiten gedaan. Naast het Zomerkamp worden er ook regelmatig weekend kampen ondernomen. Men kan hier denken aan bijvoorbeeld een grote kanotocht of een weekendje Ardennen.

Kom eens kijken!

Als je dit ook wilt meemaken, kun je een keertje komen kijken/meedoen.
Het zou fijn zijn als je dit van tevoren even laat weten. Dat kan je doen via dit formulier.

 

Reacties zijn gesloten.