Scouts

Scouts

Jongens en meisjes in de leeftijd van 11 tot 14 jaar zitten bij de Scouts. Vroeger heette deze speltak “verkenners”. De scoutsgroep heeft een opkomst (bijeenkomst) op zaterdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur.

Programma

In het programma van de scouts komen diverse aspecten van scouting aan bod. Ze besteden aandacht aan verschillende spelvormen, creativiteit, teamwork en expressie. Zo komen bijvoorbeeld de gevorderde knopen, pionieren, hiken, kano├źn en koken regelmatig voor in het programma. De scouts doen ook regelmatig mee met landelijk evenementen zoals de Scouting Fun Days en de Winterhike.

Kamp

Het scoutskamp wordt in de zomervakantie gehouden en duurt meestal een week. De scouts gaan met het zomerkamp vaak met de fiets naar een scouting kampterrein in binnen of buitenland. Hier wordt door de scouts zelf het kamp opgezet, waarbij onder meer de tenten en een (primitieve) keuken worden opgebouwd. Het kamp is meestal in een thema. Hierbij kan gedacht worden aan aliens, kastelen en ridders etc. Tijdens een kamp is er ook een “bonte avond” waarbij er rond het kampvuur spellen gedaan worden en de ouders op bezoek komen.

Kom eens kijken!

Als je dit ook wilt meemaken, kun je een keertje komen kijken/meedoen.
Het zou fijn zijn als je dit van tevoren even laat weten. Dat kan je doen via dit formulier.

Contact

De scoutsleiding is per email bereikbaar op scouts@hjbllanos.nl.

Reacties zijn gesloten.