Vlotburg

Na een kort spelletje “Heb je ooit…” gedaan te hebben, gingen de Scouts op de fiets naar de jachthaven van Almelo. Daar lag een heel speciaal kasteel aangemeerd. Tijdens het bezoek aan kasteel Vlotburg kregen de Scouts een indruk van het leven in de middeleeuwen.

2015-09-05_vlotburg 2015-09-05_ingang-vlotburg

Het stond er vol met opgezette dieren, wapens, martelwerktuigen en vele andere  voorwerpen met elk een eigen geschiedenis en gebruikswijze. De kapitein van het schip had veel kennis over de middeleeuwen en gaf overal een uitbundige uitleg bij. Van wroegende worgingen tot het smeden van wapens, hij wist er alles van!

Nadat de verkenners het benedendek ruimschoots hadden afgesopt, vonden zij op de kasteelmuur twee paarden. De grootste van de twee, Wodan genaamd, was een werkelijk rekenwonder en verstond de kunst van optellen, aftrekken en hij kon zelfs delen! Wanneer Wodan het correcte aantal keren op de grond had gestampt (8 + 4 = 12 keer stampen), bewoog hij zijn hoofd op en neer en kreeg hij een welverdiende wortel. Daarna kreeg iedereen een kans om gezoend te worden door een paard. Wie wil dat nou niet?

2015-09-05_wodan 2015-09-05_hercules

De kleine Hercules, het andere paard(je) dat op het dak stond, kon ook niet genoeg krijgen van de aandacht en begon tegen het hekje te rammen toen de Scouts weer vertrokken.
Iedereen kreeg nog even de kans om een pantser, helm of middeleeuws hoofddeksel te dragen en zich te voelen als een ridder of jonkvrouwe.
2015-09-05_uitleg 2015-09-05_harnas

Het was een opkomst die ons nog lang zal bijblijven.

Reacties zijn gesloten.