Overvliegen

We hadden vandaag vroeg opkomst. Een andere opkomsttijd dan normaal, want er gingen welpen overvliegen naar de scouts. Nadat de overvliegers het beruchte parcours hadden afgelegd waren ze scouts. Daarna hebben we geopend.
2015-09-26_overvliegen 2015-09-26_overvliegen2

Als introductie voor de nieuwe scouts deden we het kennismakingsspel ‘Krantenmepper’. De bedoeling is dat de persoon die in het midden staat degene wiens naam genoemd wordt met een krant op de knieĆ«n mept. De genoemde moet voordat hij geslagen wordt snel een naam van iemand anders roepen.

Nadat iedereen er enthousiast aan mee gedaan had deden we spel ‘Wat-over-jezelf-vertellen-met-een-bol-wol’. Eerst wordt de bol wol overgegooid, waarbij de vanger de draad vasthoudt en daarna de bol doorgooit. In het tweede gedeelte wordt de bol weer opgerold en terwijl je door het ‘spinnenweb’ loopt, vertel je wat over jezelf totdat je bij de volgende persoon bent die de draad vast heeft.

2015-09-26_krantenmepper 2015-09-26_aardappelpannenkoekjes

Omdat het inmiddels tegen lunchtijd liep, hebben we daarna snel een vuur gemaakt en daarop heerlijke aardappelpannenkoekjes gebakken. En voor we het in de gaten hadden was de opkomst alweer voorbij!

Reacties zijn gesloten.