Ridderspel bij de welpen

HJB Llanos | Ridderspel welpen

Afgelopen zaterdag stond er weer een toffe opkomst. Voordat we over gingen tot het ridderspel, begonnen met het spel tv-tikkertje. Om niet getikt te worden moeten de welpen een tv-programma opnoemen en gespreid staan, ze mogen dan niet lopen tot dat de verlosser onder de benen door is gekropen. Een tof spel met een risico want als de verlosser is getikt kan niemand meer worden bevrijd en loopt het spel sneller af.

Vervolgens gingen we het bos in, waar het ridderspel klaar stond. Ook wel bekend als levend stratego. De welpen krijgen kaartjes met 2 verschillende punten. 1 is voor andere spelers en de ander is voor het kasteel dat ze moesten vernietigen. Na veel rennen en schreeuwen werd een van de kastelen dan ook vernietigd waarna het winnende team het uitschreeuwt van blijdschap. Door de omvang van het spel konden er helaas maar 2 potjes gespeeld worden voordat het tijd was om terug te gaan richting het troephuis.

 

Gelukkig hadden we nog genoeg tijd voor een potje cirkelbal. Iedereen gaat in een cirkel staan en probeert de bal door de benen van een ander te duwen, als dat gebeurd krijgt die persoon een handicap. Na 4 keer ben je pas helemaal af.

Iedereen heeft weer van de opkomst genoten! We zien jullie weer bij de volgende opkomst!

Reacties zijn gesloten.