Sterre Stroom en Mosredna-dag bij de Bevers

Nadat we afgelopen zaterdag klaar waren met het openen van de opkomst kwam Sterre Stroom in alle paniek aan rennen. Sterre is de zus van Steven Stroom. Ze is gek op reizen en stoere dingen doen. Vandaag was ze minder stoer. Ze had haar koffer bij zich maar ze kwam er achter dat haar spullen waren gestolen! En dat terwijl ze net een reis had gepland. Sterre had gehoord dat er vakantieboeven in Hotsjietonia actief waren. De boeven gingen ‘s nachts op zoek naar voorwerpen die onmisbaar zijn op vakantie. Ze miste haar tandenborsel, bestek, geld, slaapmatje, bikini en ga zo maar door! De boeven hadden zich verstopt in het bos, zouden haar spulletjes ook in het bos te vinden zijn?

Eenmaal in het bos aangekomen zagen we al gauw een boef! Hij hield ons goed in de gaten en vond het helemaal niet leuk dat de Bevers kwamen helpen. De boef was alleen niet heel slim, de inhoud van Sterre haar koffer lag door het bos verspreid! Gelukkig waren er meer Bevers dan boeven. Niets stond de Bevers in de weg om de spullen terug te vinden, al renden ze wel met een hele grote boog om die rare boef heen. Pfoe wat spannend zeg.. een voor een kwamen de Bevers terug met de spullen van Sterre. Haar bikini hing in de bomen, haar setje pleisters lag op een tak en haar geld lag in de bosjes. Wat een geluk! Sterre heeft haar spullen terug en kon gauw op vakantie.

Nadat de koffer weer gevuld was liepen we met zijn allen terug naar het troephuis. We vonden dat we wel wat te drinken hadden verdient. Maar wat de Bevers aantroffen toen ze terug kwam in het Beverlokaal… alles, maar dan ook ALLES, stond op de kop! Én er lag een brief, je raad het al, van die gekke boeven. En wat ze nou bedacht hadden. Ze vonden het helemaal niet leuk dat de Bevers Sterre hebben geholpen. Daarom hebben ze Mosredna-dag uitgeroepen.. oftewel; “Andersom-dag”. En dit betekende dat alles andersom moest. Drinken vanuit een pan op de grond met hele lange rietjes, tafel en stoelen op de kop, foto’s op de kop, en het ergste van allemaal; leiding die geen leiding meer mocht zijn. 🙁 De Bevers hadden de touwtjes in handen. De leiding begon hier wel een beetje van te zweten.

Eerst mocht Jordy zijn traktatie uitdelen omdat hij jarig was! Gefeliciteerd! De Bevers waren aan het smikkelen van de traktatie en waren in overleg.. wat laten we de niet-meer-leiding nu doen? Unaniem besloten ze dat de leiding als dode vissen in het gras moesten liggen, dat ze moesten touwtrekken én uiteindelijk vonden de Bevers dat ze vrij mochten spelen en op de slack-line mochten klimmen. Gelukkig voor de niet-meer-leiding dat de tijd bijna om was.. 😉

Volgende week is er geen opkomst maar hopen we jullie terug te zien bij onze gezamenlijk BBQ! Voor de mensen die er niet bij zijn, alvast een fijne vakantie!

Reacties zijn gesloten.