Samenwerken met de bevers

HJB Llanos | Bevers samenwerken
Afgelopen zaterdag stond de opkomst in het teken van samenwerken. Na het openen met het beverlied en een kort voorstelrondje voor de kijker, begonnen we met een kort renspelletje. Daarna was het tijd om samen te gaan werken! Ze moesten ontdekken welke foto’s van gebouwen nieuw waren en welke oud. Konden ze dit samen bepalen? Dus in goed overleg? Oei! Dat is soms nog best wel lastig. Wat wel erg knap was, was dat een aantal bevers gebouwen bij naam kenden. De toren van Pisa werd genoemd en de Eiffeltoren.

Vervolgens was het tijd om te laten zien hoe een stopwatch werkt. Daaraan werden activiteiten gekoppeld die binnen een bepaalde tijd voldaan moesten worden. En ook hierbij was het erg handig om samen te werken! Er was een parcours met emmers water en bakken. De bak aan het einde moest zo snel mogelijk gevuld worden. De bevers moesten hierbij goed op elkaar letten en elkaar de lege beker netjes aangeven. Ook moesten er ballonnen per stel naar de overkant worden gebracht. Maar niet met de handen maar door ze tussen elkaars voorhoofd te klemmen! Hierbij is het van belang dat de Bevers wachten op elkaar, elkaar tips geven hoe ze moeten lopen en nog veel meer. Goed samenwerken dus! Best een pittige opdracht!

Na de pauze was het tijd om activiteiten uit te beelden aan elkaar. Ook dit ging weer met 2 groepjes bevers. Bij alles wat er uitgebeeld werd mocht niet gepraat worden. Het ene groepje liet zien hoe je kunt autorijden en de anderen lieten zien hoe ze in de klas schrijven. Ook werd er lucht gitaar gespeeld en her en der gedrumd! De opkomst vloog voorbij.

We zien jullie graag volgende week bij de Bever-Doe-Dag! Tot dan allemaal!

Reacties zijn gesloten.