Bevers – Wie zijn zij?

Deze zaterdag was de laatste opkomst in het teken van de Noa-badge. Na ‘wie ben ik?’ en ‘wie ben jij?’, stond vandaag in het teken van ‘Wie zijn zij?’. De wereld bestaat natuurlijk niet alleen uit jezelf en je vriendjes; er zijn nog veel meer mensen in Nederland én daarbuiten die allemaal anders zijn. Ontzettend leuk om daar eens wat van te leren!

Sporten doen ze in alle landen. We trapten daarom af met een potje wereldbeker voetbal. De ene groep was Duitsland; de anderen vertegenwoordigden Italië. Na een spannend potje moesten beide landen genoegen nemen met een gelijkspel. En het was maar goed dat de wedstrijd afgelopen was, want de bevers hadden hoog bezoek…uit Amerika!

Rochelle heeft de bevers van alles verteld over het leven in Amerika. Sommige dingen waren hetzelfde als in Nederland: zoals een papa, een mama en een zus, een hond en een eekhoorn in de tuin. Maar in Amerika hebben ze ook wel wat bijzondere dingen: zo praten ze Engels, kun je daar in je auto eten met een dienblad aan je autodeur, kun je beren tegenkomen tijdens het wandelen en valt er soms wel een meter sneeuw. Én daar hebben ze ook het feest Halloween bedacht. Omdat het bijna Halloween was, hebben de bevers een spook geknutseld met Rochelle. Boehoe, wat eng!

Na zolang stil zitten, moesten we even loskomen met de Amerikaanse versie van de Hokey Pokey; ‘your left hand in, your left hand out, and shake it all about!!’.

Als afsluiting had Rochelle nog eigengemaakte, echt Amerikaanse koekjes mee voor de bevers om te proeven.

Na zoveel geleerd te hebben tijdens deze drie opkomsten mochten de bevers de Noa badge in ontvangst nemen. Ontzettend goed gedaan bevers, gefeliciteerd!

Reacties zijn gesloten.