Bever zoektocht met portofoons!

Goedemorgen Bevers! Vanmorgen vond de eerste opkomst van het nieuwe jaar plaats. En het was weer gezellig druk. De kist werd opengemaakt en er lagen een aantal voorwerpen in; een bol wol, flessen water, portofoons! Cool! De Bevers herkenden de portofoons als walkie talkies. We begonnen met een tikspel om warm te draaien. Na het tikken besloten we om een namenspel te doen waarbij we de bol wol goed konden gebruiken.

We stonden in een kring en iedereen gooide steeds de bol wol door naar een ander persoon. Hij of zij noemde dan zijn eigen naam en gooide de bol verder door. Bij het gooien hielden we steeds een stukje wol vast zodat we een groot web konden maken. Nadat het web af was moest de bol wol natuurlijk wel terug. Wisten de Bevers nog wie hen de bol had toegegooid?

Ondertussen stond er een mega grote letter “A” klaar. We gingen A lopen! De A was al aan elkaar gepionierd, aan de bovenkant zaten vier lijnen. Aan elke lijn kwamen een aantal Bevers te staan. In de A kon een Bever staan. Door om en om aan de lijnen te trekken konden we de A vooruit laten lopen. We moesten hierbij goed opletten dat de lijnen strak stonden en dat we, wanneer we aan de beurt kwamen, goed trokken. Dit was best wel spannend voor sommige Bevers. Ze hebben goed samengewerkt.

Na de pauze gingen we aan de slag met de portofoons. 1 groepje ging met een portofoon zich buiten verstoppen. Het andere groepje bleef binnen met een portofoon. Door vragen te stellen moest het groepje binnen erachter zien te komen waar het “buitengroepje” zich verstopt had. Hierbij moest de groep binnen van te voren een aantal vragen al bedenken en stellen door door de portofoon te praten. Het was heel belangrijk dat we duidelijk praten en het knopje natuurlijk goed indrukken! Het groepje buiten antwoordde vaak met alleen “ja” of een “nee”. “Zitten jullie achter het gebouw?”, “zitten jullie in de bosjes?”, “zijn jullie bij de kampvuurkuil?”. Het eerste groepje had zich verstopt bij de containers. Nadat de groepen wisselden verstopten ze zich achter de bomen bij het hek achter het gebouw. De laatste ronde was het de taak voor de buitengroep het flessenvoetbal klaar te zetten. Nadat ze gevonden waren werd er nog een potje flessenbal gespeeld.

Het was alweer tijd om af te sluiten, maar niet voordat we gezongen hadden voor Danique en Kaya. Zij waren afgelopen week jarig. Gefeliciteerd meiden! Daarna heeft Karlijn ook getrakteerd omdat zij volgende week mee gaat draaien bij de Welpen. Heel veel plezier Karlijn!

Tot volgende week allemaal!

Reacties zijn gesloten.