Spanningsboog

Na een heerlijke kerstvakantie genoten te hebben werden de Scouts met volle energie het nieuwe jaar in geschoten.
Er stond dan ook een prachtige activiteit op het programma: Boogschieten. En niet zomaar boogschieten…  Boogschieten op elkaar!

De Scouts kregen eerst de opdracht om een speelveld te maken met obstakels en voorwerpen om achter te schuilen. Er werden constructies bedacht en in elkaar geknoopt waar de spelers later veel belang bij zouden hebben. Toen alle bouwwerken stonden volgde een korte boogschiet-instructie en kreeg iedereen de kans om een pylon van afstand te raken.

Hierna werden maskers, bogen en pijlen (speciale met een zachte kop) uitgedeeld en werden er teams gemaakt. De twee teams streden over het speelveld en degenen die geraakt werden lagen er uit. Na 3 spannende potjes was er een winnaar bekend en konden we door naar de volgende spelvorm: Capture the Flag!
Ook hier werd flink gestreden en de aanvallers wisten meerdere malen de vlag te bemachtigen van het verdedigende team.

Als kers op de taart werd er een free-for-all gespeeld.  Een variant waarin er geen teams zijn, maar ieder voor zich speelt. Ben je geraakt dan lig je er uit. Tijdens dit spel was het de kleinste Scout die iedereen wist te overtreffen!

Een beter begin van het nieuwe jaar hadden wij ons niet mogen wensen.

Reacties zijn gesloten.