Vuurtje stoken en a-lopen met de bevers

Deze opkomst was heel speciaal. Niet alleen omdat hij in het teken van buitenleven stond, maar vooral omdat Pim en Cas geïnstalleerd werden, welkom! Na de opening begonnen we met bal estafette. De drie teams kregen ieder een bal, daarmee renden ze om het Troephuis heen om hem vervolgens door te geven aan een teamgenoot. Makkelijker gezegd dan gedaan, want het gebouw is best groot!

Windrichtingen

Binnen gingen de bevers verder met hun hokjestekening aan de hand van het kompas. Mai Lun gaf instructies: “Twee hokjes naar het zuiden, een hokje naar het oosten.” De windrichtingen hadden we de week ervoor al geoefend. Toch was de tekening erg groot, dus de bevers gaan hem thuis afmaken!

A-lopen en vuurtje stoken

Na een bekertje ranja gingen we naar buiten voor de spannendste activiteit van de opkomst: A-lopen. Een bever in de A en de rest aan de touwen, veel teamwork dus! Famke had de A al gepionierd. De bevers wisten dat je dit soort dingen kunt met touw en balkjes, maar dat hij zo stevig zou zijn! Daar stonden ze van te kijken.

 

 

Als laatst legde Dennis uit hoe we vuur moesten maken. Een torentje maken van latjes, de brandstof. De ruimte tussen de latjes zorgt voor zuurstof. De lucifer met een prop papier is de ontstekingsbron. Famkes groepje had het vuur als eerst aan, daarna gingen de andere torens erbovenop voor een groot vuur. Tijd om na te denken: wat zou je allemaal op een vuur kunnen maken?

De afsluiter was touwtrekken, met het grote touw. En een beetje hulp van de leiding. 🙂

Tot zaterdag!

Reacties zijn gesloten.