Buks schieten en raambal spelen

Afgelopen zaterdag was de opkomst bij de scouts wat anders dan normaal. Er stonden namelijk twee andere leiding voor de groep. Christian en Anne-Britt hielpen deze opkomst mee, omdat de andere leiding afwezig was vanwege vakantie en werk. Maar dat mocht de pret niet drukken want Christian had zijn buks meegenomen en dus hadden de scouts al snel geraden wat ze deze opkomst gingen doen.

Eerst begonnen we de opkomst met een potje Chinees voetbal. Hierbij staat iedereen in een kring met de benen gespreid en de voeten aan elkaar. In de kring komt een bal en die moet je door middel van je handen weg slaan, maar als de bal door je benen gaat mag je nog maar één hand gebruiken. Bij de volgende keer door de benen draai je je om en speel je weer met twee handen. De keer daarop speel je weer met één hand en de vierde keer lig je eruit. Zo speel je door totdat er nog maar één iemand over blijft.

Daarna was het tijd voor buks schieten. Eerst werd door Christian uitgelegd hoe de buks werkt en waar je op moet letten als je gaat schieten. Daarna mochten de scouts schieten. Als schietdoel gebruikten we blikjes. Na een paar keer oefenen hadden alle scouts het buks schieten goed onder de knie en werden de blikken goed kapot geschoten.

Ook speelden we nog een potje Raambal. Dit spel speelden we met twee teams en elk team moest een raamwerk pionieren met twee lange palen en twee dwarsbalken eraan vast. Deze werd in de grond gestoken en toen kon het spel beginnen. Het doel van spel is om zoveel mogelijk punten te scoren door bij de tegenstander een bal door het raam te gooien. Met de bal word niet gelopen en er moet eerst drie keer worden overgegooid voordat de bal door het raam mag worden gegooid. Super fanatiek waren de scouts hierin. De scores lagen dicht bij elkaar, maar uiteindelijk heeft één team gewonnen met 4-2!

Aangezien het ging regenen zijn we binnen een toren gaan bouwen van borden, bekers, aluminiumfolie, pannen en wc-rollen. In vier teams word dit gespeeld en eerst word alles op één hoop gegooid en mag elk team om de beurt een object kiezen. Daarna geeft een team een gekozen object door naar het team naast hun en moeten zij hiermee de toren bouwen totdat de toren om valt. De objecten die eraf zijn gevallen zijn dan voor het team die de toren aan het bouwen was en zo verder. Het team wie als eerste al zijn objecten kwijt is heeft gewonnen.

Ook hebben we nog gekeken naar hoe we een roze koek zo in drieën kunnen snijden dat geen één persoon jaloers is, maar de roze koeken waren veel te lekker. Ze waren dus heel snel gesneden en opgegeten!

 

Reacties zijn gesloten.