Windrichtingen oefenen met de bevers

Na het zingen van het beverlied was het tijd voor het windrichtingen verhaal. Niet zomaar een simpel verhaal, nee.. de bevers stonden in een levensgroot kompas met daarop de vier windrichtingen. In het verhaal kwamen alle windrichtingen steeds terug. Zodra de bevers noorden, oosten, zuiden of westen voorbij hoorden komen moesten ze zo snel mogelijk naar het juiste punt in het kompas rennen. Nadat we klaar waren met het verhaal legde Dennis nog een keer goed uit wat een kompas is, hoe deze werkt en hoe je de vier windrichtingen kan vinden. Natuurlijk werd er een kompas uitgetekend op het krijtbord.

Nadat iedereen wist waar het noorden was, hadden we zin om een stukje te roeien. Onze surfplank met wieltjes eronder stond al klaar en het eerste groepje bevers begon met roeien. Elke keer als Dennis op zijn fluitje floot moesten de bevers naar voren. Uiteraard mocht het andere groepje ook roeien. Helaas waren er een paar bevers die gisteren teveel taart, brood en snoep hadden gegeten. Er knapte een wieltje onder de plank weg..

 

 

Gelukkig hadden we binnen nog portofoons (volgens sommige bevers wokkie tokkie’s i.p.v. walkie talkie) liggen. We besloten dat een groepje bevers zich buiten ging verstoppen. Via de portofoon werden om aanwijzingen gevraagd. Hierbij is het belangrijk dat de bevers goed de juiste knop indrukken en duidelijk een vraag stellen. Het eerste groepje was de anderen te slim af en besloten onder de klimtoren te gaan zitten. Het tweede groepje verstopte zich ook erg goed en zat naast één van de grote containers. Daarna was het tijd voor ranja.

Na een korte pauze gingen we verder met kleurseinen en met navigatie op geluid. Bij het kleurseinen zagen de bevers steeds twee kleuren. Bij rood moesten ze springen met hun handen in de lucht en bij groen moesten ze hun tenen aanraken. Maar als beide kleuren tegelijkertijd zichtbaar waren moesten ze snel hoofd-schouders-knieën-teen-knieën-teen aanraken. Bij de geluiden navigatie liepen de bevers op commando. Hoorden ze een koe loeien moesten ze rechtdoor, zodra ze de hond hoorden blaffen gingen ze rechts en zodra het muisje piepte gingen ze links. Hierna was er nog heel even tijd voor onze knopen memory. Daarna werd er al snel weer afgesloten.

Tot volgende week allemaal!

Reacties zijn gesloten.