Kunnen de bevers met stokjes eten?

Afgelopen zaterdag begonnen de bevers met regenboog tikkertje. Elke bever die getikt kon worden droeg een kleur bij zich. De tikkers wonnen als ze vier verschillende kleuren hadden verzameld.

Noa uit Hotsjietonia had een gerechtje achter gelaten voor de bevers. Zij weet alles over andere landen en identiteit. Mai Lun kwam al met een bakje noedels aanlopen. Sommige bevers kenden het gerechtje wel. Noedels komen oorspronkelijk uit China en daar eten ze met stokjes. Eens kijken of de bevers ook met stokjes overweg kunnen.

Ze moesten met twee bezemstelen, verschillende ballen naar de overkant brengen en deze in een emmer gooien. Samenwerken was hierbij belangrijk want ze moesten per tweetal aan de overkant komen! Dit was een oefenrondje, uiteindelijk moesten de bevers een strandbal, voetbal, hockeybal, tennisbal en zelfs een pingpong bal optillen met de stokken! Iedereen dacht dat het kleinste balletje het makkelijkst was, maar de grote bal was juist makkelijker!

Nadat we hiermee klaar waren was het tijd voor een korte pauze. Iedereen heeft even geproefd van de noedels. Vervolgens hebben we reuze mikado gedaan. Dot was wel moeilijk maar de bevers konden dit toch al wel erg goed.

Tijd voor commando Ghana! De bevers deden allerlei opdrachten op commando. Bij commando “olifant” deden vier bevers een olifant na en bij commando “waterput” moesten vier bevers een waterput uitbeelden. Hierna kwam de echte proef, konden de bevers de drop-noedels oppakken met echte stokjes? Dit lukte zo goed als iedereen! Het oefenen heeft dus geholpen.

Jelte was ook nog jarig nadat we voor hem gezongen hadden heeft hij getrakteerd. Gefeliciteerd Jelte! Hierna was het tijd om naar huis te gaan en hebben we nog snel het sluitingslied gezongen.

Zaterdag 21 september zijn er geen opkomsten! Graag tot 28 september!

Reacties zijn gesloten.