Ballen weer

Vandaag hebben we optimaal genoten van het kleine beetje daglicht dat we in deze koude dagen nog hebben. Direct na aanvang speelden we een potje van een spel dat we sinds kort kennen: zeventas.
Heel simpel: je stapelt 7 blokken op elkaar en vormt een rij op korte afstand hiervan. Een voor een word een bal gegooid, en als de toren hierdoor omvalt probeert iedereen de toren te herbouwen, terwijl een speler dit verhindert door anderen met die bal raken, waardoor ze uitgeschakeld worden.

Toen we aan het 4e potje wilden beginnen moest de leiding helaas ingrijpen, omdat er anders geen tijd meer was voor het volgende balspel: raambal.

2016-11-05_zeventas 2016-11-05_herfst
Dit vergt wat meer voorbereiding, omdat je van 2 lange en 2 korte pio-palen een soort doel in elkaar moet knopen. Gelukkig lagen de benodigde materialen al klaar en konden we deze snel op het speelveld opbouwen. Dit deden we echter niet, omdat we ook nog even kans zagen de netjes bij elkaar geharkte hoop bladeren te verspreiden. We speelden raambal met “team das” tegen ‘ team geen das”, waarbij je na 2 keer overgooien een doelpoging mag wagen op andermans doel. We zijn er nog niet over uit of het meer op korfbal, basketbal of volleybal lijkt. Toen het begon te regenen hebben we alles snel opgeruimd.
Binnen hebben we onder het genot van een beker ranja wat rondjes “wie ben ik”gespeeld. De regenbui was nog maar net voorbij en we stonden alweer buiten ballen te gooien.

Veel tennisballen, en een grote bal. Wederom stonden team das en team geen das tegenover elkaar. Dit keer probeerden we met de tennisballen de grote bal naar het andere team de stoten, en vice versa. Nu we weer wat tennisballen kwijt zijn kijken we graag uit naar de eerste kanotocht in de lente, waarbij we hopelijk weer “nieuwe”tennisballen uit het water kunnen vissen.

Tot volgende week!

2016-11-05_grondboor 2016-11-05_raambal

Reacties zijn gesloten.