Bevers zoeken sporen van de wolf in het bos

De bevers begonnen de opkomst afgelopen weekend met kikkersprongen! Per tweetal moesten de bevers naar de overkant springen. Maar terwijl ze dit deden mochten ze alleen via de hoepels vooruit. De achterste bever van het tweetal moest de hoepel achter hem steeds weer doorgeven aan de voorste bever. Daarna kwamen we erachter dat de beverkist nog ongeopend in het lokaal stond! Hierin vonden ze sporen van verschillende dieren maar ook cocktailprikkertjes en rozijnen.

Een enkele bever merkte op dat je met de laatste twee goed kan mini-pionieren. Of is het dan ienniemini-pionieren? Terwijl de Sinterklaas liedjes door de speakers te horen waren werden de mooiste bouwwerken gebouwd. Er kwamen bruggen tevoorschijn, huizen, torens. Heel erg leuk allemaal. Bij een enkeling stortte het bouwwerk op het eind in. Misschien toch te veel rozijntjes opgegeten?

 

Toen de bevers alles aan het opruimen waren werden we gebeld door Dennis. Er zat een wolf in het bos. Konden we die vinden? Hij was niet gevaarlijk zei Dennis. We moesten de sporen buiten volgen. Maar er zat ook een spoor van een haas bij. Die moesten de bevers dus niet nemen! Want dan kwamen we niet bij de wolf uit. Met de kaart die in de beverkist zat gingen we op pad. Gelukkig namen de bevers niet het hazenpad. Het was even zoeken want de wolf zat goed verstopt! De sporen hebben de bevers meegenomen.

Het was al gauw tijd om terug te gaan naar het troephuis. Volgende week is de laatste opkomst van dit jaar! Tot dan allemaal!

 

Reacties zijn gesloten.