Noa is aanwezig bij de Nationale Dodenherdenking

Hoi allemaal,

Vorig weekend (17 t/m 19 maart) ben ik op voorbereidingsweekend geweest in Ommen. Dit was een voorbereiding op de Nationale Dodenherdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam, hier mag ik namelijk bij aanwezig zijn.

Dat doe ik samen met 73 andere scouts uit Overijssel. Het weekend werd geopend door het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Tijdens dit weekend hebben we veel informatie gekregen over de Tweede Wereldoorlog en over vrijheid. Want vrijheid is eigenlijk niet zo vanzelfsprekend als we soms denken. Dat is ook het motto wat ik meeneem uit deze ervaring. We hebben onder andere een bezoek gebracht aan de Canadese begraafplaats in Holten en we hebben het Memory museum in Nijverdal bezocht. Ook zijn er verschillende mensen geweest die ons informatie vertelden over de oorlog. Waaronder een theatergroep die voor ons een toneelstuk opvoerde. En een man die erachter kwam dat zijn vader bij de NSB zat.

Ik heb veel vrienden gemaakt met scouts van allerlei verschillende scoutingverenigingen. Er waren ook een aantal waterscouts en zeekadetten (uit Flevoland). Dat was natuurlijk super leuk, want zo kregen wij ook nieuwe informatie over hoe de zeekadetten bijvoorbeeld te werk gaan.

In april komen we allemaal nog een keer samen om de taakverdeling te horen en de laatste plannen door te nemen. Op 4 mei vertrekken wij met de bus naar Amsterdam waar we worden begeleidt door de koninklijke marechaussee. We moeten die dag veel oefenen en zijn ‘s avonds laat weer klaar.

Ik kijk er super erg naar uit en ben blij dat ik dit avontuur mag meemaken! Want zo’n kans krijg je natuurlijk maar 1 keer in je leven. Al met al een super tof en gezellig weekend.

4 mei sta ik dus op De Dam, kijken jullie ook?

 

Reacties zijn gesloten.