Pepernoten bakken met de bevers voor Rozemarijn

Afgelopen zaterdag was de afsluiting van de Rozemarijn badge. Er zat een brief van Rozemarijn in de beverkist. Hierin vroeg ze of we dit keer iets voor ons zelf wilden bakken in een oven. In de brief stond een recept voor pepernoten! Sinterklaas is natuurlijk bijna in het land; en daar horen echte pepernoten bij. Omdat we met een oven en een mixer aan het werk gingen kregen de bevers duidelijke instructies van de leiding. Toen we alle ingrediƫnten in de mixer hadden gegooid en deze hadden laten mixen kregen we al snel een grote bal deeg. Deze werd door de leiding verdeeld en daar hebben de bevers vervolgens hele mooie knikkers van gedraaid. De knikkers werden keurig over twee bakplaten verdeeld.

Terwijl de pepernoten in de oven stonden zijn we lekker naar buiten gegaan, het was heerlijk herfstweer. Buiten hebben we nog een paar spelletjes gedaan en toen was het ook al snel weer tijd om de pepernoten uit de oven te halen. Deze waren erg goed gelukt en dus kon de leiding aan alle bevers de Rozemarijn badge uitdelen! Deze mogen de papa’s of mama’s op de linkermouw naaien!

 

Omdat er nog een bakplaat in de oven stond hebben alle ouders ook nog even gekeken naar wat we gedaan hebben. Toen deze ook klaar was hebben we alle pepernoten verdeeld en was het tijd om naar huis te gaan!

Reacties zijn gesloten.