Bevers spelen Hotsjietonia bingo!

Het was weer een gezellig opkomst zaterdag! Om het seizoen af te sluiten hebben de bevers Hotsjietonia bingo gespeeld. Konden ze even stilstaan bij alle badges die ze verdient hebben en de kennis over Hotsjietonia werd weer even geprikkeld.

Nadat de bingo kaarten uit de beverkist werden gehaald hebben de bevers zelf tweetallen gemaakt. Elk tweetal kreeg een bingo kaart en een stift. Iedereen stond te stuiteren om te beginnen. Er werden allerlei voorwerpen opgenoemd. De voorwerpen waren verstopt in het lokaal. Sommige voorwerpen hoorden bij een karakter uit Hotsjietonia. Bijvoorbeeld: peer, ananas, druiven en appel. Dit was gelinkt aan Rozemarijn omdat ze zo van koken en gezonde dingen houdt! Hier zat dan ook weer een opdracht aan vast. Maak fruit spiesjes met deze ingrediënten. Maar ook stonden er nog veel meer figuren op de lijst.

Zodra Steven Stroom opgeroepen werd kregen de bevers de opdracht om buiten met zijn allen een speurtocht te lopen. Echter moesten de bevers wel echt samen als 1 groep de tocht lopen. Over het terrein had hij allemaal pijltjes uitgezet. De bevers vonden het soms wel lastig om met zijn allen dezelfde kant op te gaan, maar uiteindelijk kwam iedereen weer heelhuids binnen 😉

 

 

Nadat er nog meer voorwerpen werden omgeroepen konden een aantal bevers al bijna BINGO roepen. Maar een enkeling haalde Stanley Stekker door elkaar met Bas Bos. Gelukkig hebben sommige bevers een aantal jaar terug de Stanley Stekker badge al behaald. Zo konden de bevers bij elkaar op de mouw kijken om te kijken welke naam bij welk karakter hoort. Stanley Stekker is natuurlijk echt van de uitdagende scoutingtechnieken. Hij is dan ook een echte knopen expert. De bevers kregen daarom de veterstrikkaarten van Stanley. Zo werd het veter strikken ook nog geoefend.

Stuiter mocht ook niet ontbreken en zodra stuiter opgeroepen werd speelden de bevers fopbal. Stuiter houdt namelijk heel erg van spelletjes en samen spelen.
Al gauw waren we aan het einde van de opkomst en hadden een aantal groepjes de bingokaart vol. We hebben afgesloten met een traktatie van Sam, nadat iedereen voor hem had gezongen was het tijd om naar huis te gaan.

Volgende week geen opkomst, wel de boerenkoolmaaltijd. Tot dan allemaal!

Reacties zijn gesloten.