Bevers – 3e opkomst Bas Bos

Vandaag zijn we alweer begonnen met de Bas Bos opkomst.
De bevers doen allemaal goed hun best om  de Bas Bos badge te verdienen.
Vandaag staat de opkomst oa in het teken van dieren en hun sporen.

Vandaag vonden de bevers een brief  van Bas Bos in de beverkist, daarin stond dat Bas Bos super trots op de bevers is en dat ze goed hun best doen voor de badge. Bas legde ook aan de bevers uit dat zowel mens als dier hun eigen voetspoor heeft. En dat we aan de hand van die voetsporen kunnen zien welk dier het is. De bevers kregen de opdracht om buiten in tweetallen de voetsporen en  poepsporen bij het juiste dier te zoeken. In totaal moesten ze de sporen van 4 dieren bij elkaar zoeken.

Van al dat zoeken naar dierenpoten en poep waren de bevers aardig dorstig geworden en was het tijd om wat te gaan drinken. Ook werd er op wat lekkers getrakteerd door Evyn, Evyn was vandaag helaas  voor het laatst bij de Bevers.

Na de traktatie deden  we verstoppertje,  dieren zijn schuw en verstoppen zich voor de mensen. De bevers hadden een paar goede verstop plekken gevonden in de bosjes en waren soms moeilijk te vinden.

Gelukkige is iedereen terug gevonden en was er nog tijd om nog een laatste spel te spelen rondom ons krokodillen moeras. De bevers stonden met z’n allen rondom het gevaarlijke moeras en moesten proberen de andere bevers in het moeras tussen de krokodillen duwen.
Nadat iedereen de krokodillen overleeft heeft gingen we terug naar binnen waar ons nog een lekkere traktatie te wachten stond van Maud, zij is alweer 7 jaar geworden. Gefeliciteerd Maud!

Daarna was het alweer tijd om af te sluiten. Tot volgende week.

 

Reacties zijn gesloten.