Bevers hebben de Bas Bos badge verdiend!

Zaterdagochtend alweer de vierde opkomst in het teken van de Bas Bos badge. Na het openen werd natuurlijk de Beverkist uitgepakt en de Bevers vonden wel hele vreemde dingen. Zakjes stro, bamboe, steentjes, schors, een hoed. Een hoed?! Hij leek wel erg veel op de hoed van Bas Bos. En ja hoor, na een aantal keer luidkeels “Bas Bos” te hebben geroepen stond hij in de gang. Bas Bos is hartstikke trots op de Bevers omdat ze de afgelopen keren al veel geleerd hebben. Zo weten ze nu hoe een eikel een echte boom kan worden, hebben ze zelf water schoongemaakt en slootdiertjes bekeken én kunnen ze pootafdrukken van dieren herkennen.

Bas Bos had wel nog iets bij zich. Een heel mooi groot houten huis met allemaal vakjes. Maar daar passen toch helemaal geen Bevers in? Hij vertelde dat hij een insectenhotel had gemaakt voor de Bevers. Insecten zijn namelijk erg belangrijk en helemaal niet eng! Zonder insecten kunnen mensen eigenlijk niet eens bestaan. Ze zorgen soms bijvoorbeeld voor ons eten doordat ze helpen met het “bestuiven” van bloemen. Daardoor groeien er bijvoorbeeld allerlei vruchten. In het hotel kunnen de insecten slapen en zijn ze veilig. Het hotel moest nog wel even ingericht worden. De Bevers mochten allerlei materiaal verzamelen. Bamboe stukjes kruipen de bijen in, schors voor pissebedden en noem maar op. Er zat zelfs een huisje in voor vlinders! Nadat al het materiaal bij elkaar lag is een deel van de Bevers het hotel gaan inrichten en een ander deel is een naambordje gaan maken. Er is unaniem besloten dat het hotel, het Beverhotel als naam kreeg. Als het naambordje volgende week droog is kunnen we hem in het hotel ophangen. Top gedaan Bevers!

Tussen het klussen door hebben we nog een aantal potjes insectentikkertje gespeeld en dode vlieg. Bas Bos ging ondertussen verder met het op maat knippen van het kippengaas. Dit moest nog voor het hotel worden gespannen zodat de inhoud er niet uit kan vallen.

En op het einde van de opkomst was het zo ver. Bas Bos heeft de Bas Bos badge uitgereikt aan de Bevers. Gefeliciteerd! Weer een mooie badge erbij voor op de (linker)mouw bij Stanley Stekker!

Tot volgende week allemaal.

Reacties zijn gesloten.