Bezoek aan het Memory Museum

Het was een indrukwekkende ervaring voor onze welpengroep deze zaterdag. We zijn namelijk op bezoek geweest bij het Memory Museum in Nijverdal, waar we veel te weten zijn gekomen over de Tweede Wereldoorlog.

Daar hebben we in groepjes een tour gelopen waarbij alle welpen een kistje meekregen en een bos met drie sleutels eraan. In het museum hingen bij verschillende onderdelen grotere kisten met een slotje erop. Na een korte uitleg over wat er daar te zien was moest een vraag beantwoord worden. Bij elk van de antwoorden hoorde een kleur, welke weer bij één van de sleuteltjes aan het bosje hoorde. Het was dus de bedoeling om het goede antwoord te geven om de juiste sleutel voor het slot te hebben. Eénmaal de grote kist geopend kon er iets uit die kist gehaald worden om in het eigen kleine kistje te stoppen en mee te nemen.

Toen de tour klaar was en overal iets gezien, geleerd en meegenomen was, mocht het gevulde kistje versierd worden. Zo had uiteindelijk iedereen een persoonlijk kistje die mee naar huis genomen kon worden.

We hopen dat de kinderen het interessant vonden en een beter idee hebben gekregen over het het in de Tweede Wereldoorlog was.

Onze scoutingvereniging helpt mee bij de Dodenherdenking in Hoge Hexel, waarbij wij de vlag hijsen en bloemen leggen. We hopen dat zoveel mogelijk van onze leden daar bij kunnen zijn en met het bezoek aan het museum hopen we ook meer bewustwording gecreëerd te hebben over waarom we eigenlijk een Dodenherdenking doen.

Reacties zijn gesloten.