Kaartlezen met de bevers en op zoek naar de schat!

Vandaag begon de dag een beetje anders. In het beverlokaal stonden allemaal stoelen klaar waar de kinderen op gingen zitten. Er werden namelijk 2 nieuwe bevers geïnstalleerd. Vanaf nu zijn Casper en Luuk echte bevers, gefeliciteerd!

Nadat Casper en Luuk waren geïnstalleerd keken we in de kist. Daar zat een brief van Stuiter in met 2 schatkaarten erbij. Alle bevers waren natuurlijk super nieuwsgierig wat de schat zou zijn dus we gingen met zijn allen de route, die op de kaarten stond, lopen. We gingen door het houten poortje heen om het scoutingterrein af te gaan. Vervolgens een keer rechts, links, een bruggetje over, weer links, helemaal achter het beeklust park langs en zelfs langs het water. Wat konden de bevers goed kaartlezen! Ze wisten precies waar we langs moesten. Uiteindelijk kwamen we bij de muziekkoepel uit in het beeklust park. Daar achter lag in de bosjes de schat. In de schatkist zaten marshmallows en stokjes. Snel maar weer terug naar het scoutinggebouw, maar om even op adem te komen eerst iets drinken en toch nog even een spelletje in het park! Eenmaal terug op het troephuis kregen alle bevers een grote stok waarmee ze hun eigen marshmallow mochten roosteren boven het vuur. Hmmm, wat was dat lekker!

Het was al bijna tijd, maar we deden nog snel een laatste spel. Eén iemand stond geblinddoekt terwijl de andere bevers er in een kring omheen stonden. Vervolgens moest de geblinddoekte bever proberen een andere bever te tikken door een paar passen naar voren of opzij te doen. De bevers in de kring moesten muisstil blijven staan, anders zou de tikker hun horen. We kregen voor het afsluiten nog een lekkere traktatie van Luuk. De bevers die er vorige week niet waren kregen hun Professor Plof badge mee naar huis.

Het was weer een hele leuke en gezellige ochtend. Fijne paasdagen allemaal en tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.