Echte proefjes met de Bevers

Afgelopen zaterdag was er een heel bijzonder persoon bij ons op bezoek: het was professor Stinkhaar. Nu was professor Stinkhaar hier niet zomaar, hij heeft ons zelfs nog wat geleerd!

We begonnen met een lekker potje schipper mag ik overvaren samen met de Welpen en gingen toen allemaal naar binnen in het welpenlokaal. Daar stond de professor op ons te wachten. Nadat iedereen was gaan zitten begon de professor uit te leggen wat we vanochtend zouden gaan doen. We gingen een aantal proefjes doen!

We begonnen met een bekertje met een geel poedertje dat we met water en een vork moesten mengen. Dit werd een dik mengsel met allemaal kleine klontjes. Hier werd wat groene vloeistof aan toegevoegd en we kregen nog een bekertje met dit keer een wit poeder. Dit mengden we ook weer met water en vervolgens kregen we allemaal een plastic pipet. Hiermee mochten we wat van ons groene spul in het tweede bekertje stoppen en vervolgens proberen om dit er weer uit te halen met de vork. Tot onze grote verbazing kwam er nu iets uit dat er uit zag als snot!

We gingen snel weer naar buiten om weer wat spelletjes te doen. Toen we weer binnenkwamen kregen we allemaal een beetje rode kool in een bekertje water. Dit drukten we samen en het water werd langzaam paars. Dit stopten we in een ander bekertje en we stopen er nog iets bij. Toen was de kleur opeens verdwenen. Na dit wonder deden we nog 1 ander proefje. Alle tafels kregen een bekertje met soda. Hier mochten we azijn bij gooien en wat was het een succes. Het mengsel begon enorm te borrelen en op te komen. Het ging zelfs over de rand van het bekertje! Als laatste gingen we allemaal naar buiten. Hier had de professor een blikje waar suiker met nog iets erbij inzat. Vervolgens stak hij dit aan en het begon heel erg te branden waarbij de vlammen misschien wel twee meter hoog kwamen! Het was een erg leuke en interessante ochtend.

Reacties zijn gesloten.