Beverkamp 2019 – Een ster terug de ruimte in schieten!

Afgelopen vrijdag was het eindelijk tijd voor het Beverkamp. De leiding was natuurlijk al een paar weken bezig met de voorbereiding. ’s Middags begonnen we al met het opbouwen van de tenten en het voorbereiden van de spellen. Nadat Dennis ons de kampregels had uitgelegd kwam Stuiter er aan rennen. Hij landde met een grote sprong bij ons in de vuurkuil. Stuiter had dringend onze hulp nodig, er was namelijk een vallende ster neergekomen in het bos. Met een speciale kist vertrokken we samen naar het bos. Dit deden we met behulp van een kompas, Stuiter vertelde dat vallende ster in het noorden was neergekomen. Via het kompas konden de bevers snel het noorden achterhalen, dus we wisten welke kant we op moesten!

In het bos begon onze speurtocht en al snel vonden we een grote krater met daarin de meteoor. Want dat blijkt een vallende ster te zijn, een steen uit de ruimte die verbrand in de dampkring en daardoor een lichtgevend spoor achterlaat. Toen we de steen in de speciale kist hadden gedaan zijn we terug gegaan naar onze tenten. De bevers waren vol bewondering en de ster bleef maar bij ons in het hoofd zitten. Toen we terug waren hebben we een ruimte spel gedaan waarbij we een raket in drie gedeeltes naar de maan moesten brengen. Na het spel werd het kampvuur klaar gemaakt en hebben we heerlijk marshmallows geroosterd. Nadat iedereen zijn pyjama aanhad was het tijd om naar bed te gaan en kon de leiding nog lekker even bij het kampvuur zitten.

 

 

De volgende dag begonnen we met een goed ontbijt en daarna ochtendgymnastiek die door Kim werd gegeven. Vervolgens begon onze astronauten training want Stuiter had ons gevraagd of we de vallende ster terug in de ruimte konden brengen. We begonnen met het maken van een tekening van onszelf in een ruimte pak want dat moet je natuurlijk aan als je de ruimte in wil. Vervolgens zijn we gaan oefen met waterraketten. Dit ging heel goed want we kregen ze heel hoog de lucht in. Om ons beter voor te stellen hoe het er in de ruimte uitziet hebben we planeten gemaakt met een maan. Ze werden allemaal heel mooi.

Nadat de planeten af was het tijd om de meteoriet terug te schieten naar de ruimte. We deden dit met een raket die Stuiter ons gegeven had. We konden hem heel hoog afschieten en er landde later weer een gedeelte in het bos! Gelukt dus!

Ter afsluiting kreeg iedereen zijn spacescout badge en was het kamp afgelopen. Wij vonden het een geslaagd beverkamp en hopen dat jullie er volgend jaar allemaal bij zijn!

Reacties zijn gesloten.