Boerenkoolmaaltijd 2015

12 kg boerenkool? Check!

35 kg aardappelen? Check!

128 worsten? Check!

Grotere ruimte? Check!

Niets stond in de weg om afgelopen zaterdag onze, inmiddels traditionele, boerenkoolmaaltijd te organiseren. Het leuke aan deze editie was dat we rond de 100 eters hadden. Een nieuw record! Omdat zo’n groot aantal mensen niet bij ons in het lokaal passen, mochten wij het lokaal van onze buren (De BE) gebruiken.

Rond 13:00 uur verzamelden de leiding en bestuur zich op het troephuis om te beginnen met de voorbereidingen voor de boerenkoolmaaltijd. Dit bestond uiteraard uit het koken van de boerenkool en uit het opbouwen van de toegangspoort. Ook werd het lokaal versierd en het avondspel voorbereid.

Klokslag 17:00 arriveerden de eerste eters op het troephuis. Ongeveer 10 minuten later begonnen we met het programma. Voor de jeugleden was er een smokkelspel in het donker. Doel van dit spel was het smokkelen van hout naar de kampvuurkuil. Om het hout te krijgen, moesten eerst een paar kleine opdrachten worden gedaan. Hiermee verdienden ze een stuk hout die langs de wachters moest worden gesmokkeld. Werd je geraakt door de lichtstraal, moest je het hout inleveren en weer terug gaan naar het startpunt.

Voor de ouders was er tegelijkertijd een presentatie over het afgelopen jaar. Hier passeerden verschillende onderwerpen de revue zoals Koningsdag, Scoutacadamy en de financiën.

Na het smokkelspel en de presentatie was het kampvuur aan de beurt. Het kampvuur werd met het hout dat gesmokkeld was opgebouwd en in brand gestoken. In het begin wilde het hout niet echt branden… gelukkig was er nog ‘scoutingwater’ 😉 Toen het vuur goed aan de gang was, werden er meerdere liedjes gezongen. Erg gezellig!

Na een aantal liedjes begonnen we toch wel een beetje trek te krijgen. Dus….snel naar binnen boerenkool eten! Ook dit jaar was de boerenkool weer erg lekker. De schrijver van dit stukje is zeker nog voor een tweede keer gegaan! Voordat er gegeten werd, moest er uiteraard eerst aan nog een traditie worden voldaan… het bikken! Dit houdt in dat er voor het eten zo hard mogelijk een yell wordt gedaan…iedereen moet natuulijk weten dat er gegeten wordt! Hieronder staat de tekst uitgeschreven, zodat iedereen dit bij de volgende editie ter gehore kan brengen.

“BIKKE-DE-BIKKE-DE-BIK-BIK-BIK, HAPPER-DE-HAPPER-DE-HAP-HAP-HAP, SMAAAAKELIJK ETEN ALLEMAAL!”

We zullen binnenkort nog wel een demo filmpje plaatsen op youtube!

Rond 19:00 was de boerenkoolmaaltijd voorbij, en keerde iedereen weer huiswaarts. Na het opruimen en afbreken, werd er nog door leiding en bestuur na geborreld bij het kampvuur.

We kunnen terugkijken op een, wat ons betreft, succesvolle boerenkoolmaaltijd en zeker ook een succesvol scouting seizoen! Wij wensen iedereen fijne feestdagen toe en hopen jullie 9 januari weer te zien!

Reacties zijn gesloten.