Scoutingtechnieken oefenen samen met de bevers

Zaterdag begonnen we de opkomst met het kijken in de beverkist. Daarin zagen de bevers een krant, marshmallows, satéprikkers en knopenmemory liggen. Tijd om onze scoutingtechnieken eens te testen!  Anne-Britt is sinds een aantal weken nieuw als leiding bij onze bevergroep en zij kent natuurlijk de namen van alle bevers nog niet zo goed. Daarom werd er een namenspelletje gedaan, namelijk het bekende ‘krantenmeppertje’. Dit bleek voor sommige bevers zelf ook erg moeilijk, want net als Anne-Britt kenden zij ook niet alle bevers bij naam. Nadat we alle namen van de bevers goed hebben geoefend is de groep in tweeën gesplitst.

 

 

Eén groep ging mini-pionieren met spekjes en satéprikkers om met elkaar een zo mooi en groot mogelijk bouwwerk te maken. De andere groep ging tegen elkaar knopen memory spelen. Sommige kinderen kenden dit natuurlijk al van Koningsdag, dus zij waren hier heel goed in en hadden de scoutingtechnieken zo weer onder de knie! Daarna draaiden we de groepen natuurlijk nog even om. Gelukkig was het uiteindelijk toch nog gestopt met regenen en hebben de bevers buiten nog een paar potjes trefbal gespeeld, om toch de energie er nog even uit te rennen.

Daarna was het alweer tijd om naar huis te gaan. We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het beverkamp, aanstaande vrijdag en zaterdag. We hebben er heel veel zin in!

Reacties zijn gesloten.