Bevers werken aan Professor Plof badge!

De bevers zijn begonnen met het verdienen van de Professor Plof badge. Hier zijn we vier opkomsten mee bezig en dan krijgen de bevers de Professor Plof badge uitgereikt. Super leuk om aan mee te doen! Want wie wil deze nou niet op z’n arm!

We begonnen met een spel waarbij de bevers een pleister moesten plakken op een foto van Professor Plof die een aantal wondjes had. Elk groepje kreeg zijn eigen foto en een aantal pleisters. 1 voor 1 werden alle zere plekken beplakt. Na dit spel stond Professor Plof binnen op ons te wachten. Hij stelde zichzelf voor en wou graag een aantal proefjes laten zien. Hij liet een kaars uitgaan door er een pot op te zetten en hij kon zelfs een kaarsje omhoog laten drijven in een glazen pot. Een aantal bevers wisten heel goed waarom het kaarsje uitging als de pot er overheen ging. Het kaarsje had niet genoeg lucht (zuurstof) om te branden. Daarna liet hij een ballon opblazen zonder de ballon aan te raken. Dat was wel heel raar. Hij deed stinkend water (azijn) en wit poeder (baking soda) in een fles, schudde er langzaam mee, en ging toen op afstand kijken. De ballon werd langzaam groter! Wat bijzonder zeg! Daarna kreeg hij zelfs nog een gekookt ei door de opening van een glazen fles! Door een lucifer in de fles te gooien werd het gekookte ei naar binnen getrokken.

Het volgende spel was ook erg leuk! Professor Plof is dan wel goed met proefjes, maar soms is hij ook een beetje onhandig en daardoor gebeurt er nog wel eens een ongelukje bij een proefje. Daarom kregen de bevers allerlei kaarten met ongelukjes. Een zere kies, een blauw oog, een gebroken arm. Aan het klimrek hingen allerlei kaarten met oplossingen. Bijvoorbeeld een tandarts, een gips arm een pleister. De bevers kregen de taak om de juiste oplossing bij het juiste ongelukje te vinden. Toen het spel net klaar was werd Professor Plof gebeld door Annemarie. Ze was gevallen en onder een ladder terecht gekomen en had heel veel pijn aan haar been. Ze lag in het grote welpenlokaal. De bevers waren heel erg zorgzaam voor Annemarie en samen met de leiding hebben we haar naar het lokaal getild waarna ze uitstekend is verzorgd. Enkele bevers hielpen met het verbinden van haar been en kijker Luuk haalde zelfs een glaasje water voor haar! Top gedaan.  Nadat Annemarie was verbonden mochten de bevers elkaar verbinden. Uiteindelijk liepen er allemaal bevermummies door het lokaal!

Volgende week gaan we verder met badge opkomst 2. Wie weet is Professor Plof dan ook aanwezig. Tot dan!

Reacties zijn gesloten.