Bevers gooien ei uit de klimtoren!

Afgelopen zaterdag was de laatste normale opkomst voor de vakantie. Aankomende zaterdag gaan we naar de Beverdoedag en die zaterdag erop (6 juli) is de jaarlijkse HJB Llanos Barbecue, (mocht je je daar nog niet voor hebben opgegeven doe dat dan snel!).

Tijdens de opkomst zijn we naar het bos gegaan, omdat daar een stel dierentuindieren waren ontsnapt. Een groepje bevers moest deze vangen en terug brengen naar de dierentuin. Omdat er ook nog gewone bos dieren tussen stonden was dit best moeilijk. Ze moesten natuurlijk wel de juiste dieren naar de dierentuin brengen. Nadat dit gelukt was, was het tijd voor een korte drinkpauze.

 

 

Om toch nog een beetje in het ruimtevaart thema van het afgelopen kamp te blijven kregen de bevers de opdracht om er voor te zorgen dat een ongekookt ei een val vanuit de klimtoren kon overleven. De bevers werden verdeeld in 3 groepen elke groep heeft op verschillende manieren geprobeerd het ei te beschermen met bijvoorbeeld bubbeltjesplastic en schuim. Één groepje had zelfs een parachute gemaakt voor het ei. Toen was het tijd om de eieren uit de toren te gooien. Spannend! Twee van de drie eieren bleven heel. Een heel goed resultaat want de klimtoren is best wel hoog!

Helaas was de opkomst al weer afgelopen. We zien jullie graag terug op de Beverdoedag!

Reacties zijn gesloten.