Bevers en kiezelbeestjes

Bevers | HJB Llanos

Kiezelbeestjes? Wat zijn kiezelbeestjes, dachten de Bevers. Voordat we hiermee zouden beginnen hebben de Bevers eerst “paardenrennen” gespeeld. Sommige Bevers waren cowboys andere Bevers ruiters en weer een aantal andere Bevers ongetemde paarden. De koppels moesten zo snel mogelijk een parcours afleggen met hindernissen en slalommen. Soms ging het zo snel dat de cowboys achter hun eigen paard aan moesten vangen. Toen het spel was afgelopen ging iedereen in volle galop richting het lokaal.

img_2235Eenmaal binnen kreeg iedereen mooie grote kiezelstenen. Hier mochten de Bevers kiezelbeestjes van maken. Sommige stenen werden omgetoverd in lieveheersbeestjes, anderen kregen grote ogen en een staart. Er zijn ook een paar mooie kikkers voorbij gekomen! Na een korte pauze met fluisterzin was het tijd om nog even van het droge weer te genieten.

De Bevers kozen onderling een kok uit en een buurvrouw/man. De rest van de Bevers waren aardappels. Tijd voor een goed potje aardappeltikkertje! De kok stond heerlijk zijn kokende aardappels te roeren. Maar de buurvrouw kwam steeds een kopje suiker lenen. De aardappels waren slim en dachten te kunnen ontsnappen. Met succes! Oh, oh, nu moesten de buurvrouw en de kok alle aardappels weer terug de pan in krijgen! Uiteindelijk werden alle aardappels weer gevangen en was er nog een heel klein beetje tijd over om het speelhuis onveilig te maken!

Al met al een drukke, gezellig opkomst. Tot volgende week allemaal!

Reacties zijn gesloten.