Welpen sluiten het seizoen af met de ouders

Vandaag een bijzondere opkomst. De Welpen mochten allemaal 1 ouder meenemen. Dat maakte dat de Welpen-broers hun vader en moeder mochten meenemen.

Om de ouders een compleet inkijkje bij een opkomst te geven, mochten ze ook aansluiten bij het openen. Voor een aantal ouders was het brengen van de Welpengroet nog wat onwennig.

Daarna was het tijd om geblinddoekt met das hun eigen Welpen te zoeken, die al schreeuwend de ouder probeerde te sturen. Gelukkig is het alle ouders gelukt.

Vervolgens een scouting gerelateerde wetenschapsquiz om marshmallows te verdienen, welke handig waren bij de volgende activiteit.

Wie bouwt samen met zijn vader of moeder en een andere Welp de hoogste toren van spaghetti en marshmallows?
De gammele torentjes varieerde uiteindelijk tussen de 45 en 120cm hoogte.

Daarna werden de marshmallows heerlijk geroosterd op het kampvuur om vervolgens opgegeten te worden. Ook werden er nog wat broodjes knakworstjes opgesmikkeld.

Als afsluiter mocht Hollandse Leeuw niet ontbreken. Enkele ouders werden al snel door de Welpen gevloerd en opgetild, waarna deze enthousiast “op jacht” gingen naar andere ouders.

Een leuke en gezellige ochtend, waarbij Welpen aan hun ouders konden laten zien wat ze zoal tijdens een opkomst deden, de ouders actief hebben kunnen meedoen bij de verschillende activiteiten en ook nog even de aandacht is gevestigd op de noodzaak van vrijwilligers.

Kortom een zeer geslaagde opkomst.

Reacties zijn gesloten.