Skypen met de bevers

Wisten jullie dat de bevers al kunnen skypen? Onze opkomst stond in het teken van JOTA-JOTI. Alles stond deze opkomst in het teken van communicatie. We zijn bezig geweest met vlaggen seinen, morse en we hebben zelfs gekletst met andere bevers via Skype!

Voordat we hieraan begonnen moesten we eerst de trappelende bevers energie kwijt laten raken. Daarom begonnen we met Simon zegt.. Simon (de tikker) staat hierbij in het midden en de bevers vragen hoe ze naar de overkant mogen. Simon geeft dan aan hinkelend, kruipend, springens en ga zo maar door! Ook Simon moet op dezelfde manier achter de bevers aan. Het begon bijna te regenen toen we naar binnen gingen. Wat een timing! In het welpenlokaal vertelde Dennis een verhaal over Hotsjietonia. Alle karakters uit Hotsjietonia kwamen hierin terug. Na het verhaal moesten de bevers een puzzel oplossen. Dennis vroeg steeds om naar een bepaald karakter te lopen. Bijvoorbeeld Keet Kleur met een rode rok en blauwe jas, of Sterre met een geel shirt en blond haar. Zodra de bevers de juiste karakters hadden gevonden kregen ze ook een puzzelstuk. Uiteindelijk vormden alle stukjes een afbeelding van Stuiter!

Toen de puzzel compleet was werden de bever in twee groepen gesplitst. Het ene groepje ging met de seinsleutel aan de slag. De bevers oefenden met letters van het alfabet en zagen een lijst met puntjes en streepjes, dit noemen we morse. De morse konden ze uitvoeren met de seinsleutel. Door de knop lang in te drukken maakten ze het streepje. Je hoort dan een lange piep. En door een kort piepje (knop kort indrukken) maakten ze het puntje. Alle streepjes en puntjes vormden ook weer een letter. Zo konden ze bijvoorbeeld hallo naar elkaar seinen. Ook met de vlaggen werden er woorden naar elkaar geseind. Hier was de andere groep ondertussen mee bezig. Door de rode en gele vlag op een bepaalde manier vast te houden werden letters gevormd. Uiteraard werd er ook van spel gewisseld!

Eindelijk was het tijd om te bellen met de bevers van Scouting Lunteren! En niet via de telefoon, nee via Skype op de laptop! Het leuke hieraan was, dat de bevers elkaar ook konden zien. De bevers hebben allerlei vragen aan elkaar gesteld. Het leuke was dat zij natuurlijk ook de rode beverblouse dragen en ook in Hotsjietonia spelen. Ook hebben ze een das om, een groen/bruine das. Na even met elkaar gekletst te hebben was het helaas al weer tijd om af te sluiten.

Bevers van Scouting Lunteren bedankt!

We zien onze bevers graag weer op 2 november. Zaterdag 26 oktober zijn er geen opkomsten i.v.m. de herfstvakantie.

Reacties zijn gesloten.