Llanos toppers doen mee met winterhike!

Na de kerstdagen was het weer tijd voor de Winterhike. Boris (explorersleiding), Stefan (welpenleiding), Olav (welpenleiding), Sven (roverscout), Christian en Justin (PlusScouts) hadden de tassen weer ingepakt en de route technieken aangescherpt. Ze waren klaar voor twee lange, intensieve dagen!

Zoals jullie misschien wel, of misschien niet weten is de Winterhike een tweedaagse zwerftocht door en rond het Twentse landschap. Er zijn drie verschillende categorieën. junioren, senioren en de groep waar wij in liepen, veteranen. Het verschil tussen deze categorien zit hem in de moeilijkheidsgraad van de puzzels, routetechnieken en de lengte van de route is ook verschillend. De hike wordt georganiseerd door de Sir Edmund Hillary Stam uit Almelo. Dat betekend dus dat iedereen die mee doet niet weet wat er te wachten staat. Dus ook wij wisten niet waar we zouden gaan eindigen.

 

 

Ook zit er elk jaar een thema aan de hike, dit jaar was het ‘De voute hike’ dus onderweg mooie trainingspakken, goude klassieke nummers en foute routes! Of liepen wij nou fout? Tijdens de route kom je ook op posten waar je vaak twee verschillende opdrachten moet uitvoeren voor punten. Een papieropdracht en een doe-opdracht.

De eerste dag begonnen we in Dalfsen en zijn we geëindigd in Lemelerveld, de tweede dag bracht de hike ons naar Ommen. De overnachting is in een verwarmde accommodatie maar voor veteranen is er de mogelijkheid tot kamperen, buiten dus! Dit hebben we natuurlijk ook weer gedaan! We liepen overigens allemaal in tweetallen, met eigen bepakking.

In totaal hebben wij 54 kilometer gelopen waarbij de eerste dag 34,4 kilometer en de tweede dag nog eens 19,6 kilometer! Boris en Stefan wisten ook nog de 3e plek te bemachtigen van de dertien veteranen-koppels!

Volgend jaar zijn we weer van de partij en gaan we voor de eerste plek!

Wil je dit jaar ook mee doen? Kijk dan eens op deze website voor meer informatie!

Reacties zijn gesloten.