Groepsopdrachten en een tweede taart

De opkomst begon als twee weken geleden, want we hadden nog een frikandellentaart over die gebakken kon worden.
Dus moest er weer hout gehakt worden. Alleen gingen de patrouilles dit keer met een speciale opdracht naar de kampvuurkuil.
Bereid een vuur voor dat zo snel mogelijk een touwtje door kan branden dat er boven gespannen is. Om het eerlijk te houden was de afstand van het hout tot het touw natuurlijk overal gelijk.
Tussendoor speelden we een ‘schreeuwspel’. Er moesten spreekwoorden over geroepen worden, waarbij de partij in het midden er alles aan moest doen om te voorkomen dat de ontvangers bereikten.

Na het aansteken van het vuur, waarbij de winnende patrouille een vrijstelling bemachtigde voor corvee, was het tijd voor een volgende groepsopdracht.
Welke patrouille weet het snelst een pionier object te bouwen die alle patrouilleleden minstens 30 seconden van de grond kan houden? Enige spelregel hierbij was dat de piopalen niet op de grond mochten liggen.

Even een bekertje drinken en daarna werd het tijd om de Dutch Oven weer op het vuur te zetten. Tijdens het opwarmen voerden we een samenwerkopdracht uit waarbij een bal op touwen gedragen van de ene naar de andere pion gebracht moest worden. Tijdens het bakken van de frikandellentaart werd er alvast opgeruimd.
Helaas zat er dit keer zoveel warmte in het vuur de taart meer dan goudbruin gekleurd was. Gelukkig was de binnenkant wel prima in orde.
En zo werd voor de tweede keer genoten van de glansrijke overwinning op de Welpen met de verkoop van loten van de Grote Clubactie.

Reacties zijn gesloten.