Scouts spelen Groots Ganzenbord

De eerste opkomst van 2019 is een feit. Op zaterdagmiddag was het weer regenachtig weer. Ervan uit gaande dat het de laatste regenachtige zaterdagmiddag van 2019 werd, hebben de Scouts de opkomst voornamelijk binnen doorgebracht, met een potje Levend Ganzenbord.

Er werden groepjes gemaakt en elk groepje kon opdrachten verzinnen voor op het speelbord, dat in een 100:1 verhouding op de houten vloer was getekend. Deze werden in drie verschillende bakken geplaatst: vragen-kaartjes, doe-opdrachten en pictionary-kaartjes. Het spel kon van start gaan en de giga-dobbelsteen werd uit de kast getrokken.

De Scouts hadden duidelijk veel plezier gehad in het schrijven van de opdrachten. Naarmate het spel vorderde werd duidelijk dat ten minste één derde van de kaartjes onuitvoerbaar was door onmogelijke opdrachtgevingen dan wel ongepaste suggesties. Gelukkig waren er ook een heleboel leuke opdrachten, zoals het zingen van liedjes, rond het gebouw rennen, het niet hardop voorlezen van een opdracht, maar deze wel uitvoeren, en ook de teken opdrachten waren zeer geslaagd.

Gelukkig waren er ook momenten waarop de regen de Scouts niet weerhield om naar buiten te gaan. Zo kon er ook nog ongelimiteerd gerausd worden.

Na de beëindiging van het spel was het alweer tijd om op te ruimen en naar huis te gaan. De eerste opkomst van 2019 was ondanks de regen een geslaagde!

 

HJB Llanos | Levend ganzenbord HJB Llanos | Levend ganzenbord

Reacties zijn gesloten.