Bevers vlammen er op los!

Fijn dat alle bevers een fijne vakantie hebben gehad! Iedereen had er heel erg veel zin in. Het was wel koud en nat buiten maar daar trokken de bevers zicht niets van aan. Om in te komen begonnen we met een potje namentikkertje, even opwarmen, alle namen weer onthouden en go! Zodra de tikker iemand tikte, moest hij of zij heel hard de naam van de getikte bever roepen zodat iedereen wist voor wie ze moesten oppassen. De meeste namen wisten de bevers nog, een enkeling had wat hulp nodig, vooral bij het nieuwe gezicht: Ilya! Welkom bij de bevers 🙂

Hierna was het tijd om echt te vlammen. Ze gingen een “tafelvuur” maken met lucifers. De bevers zagen al dat Dennis en Kim druk bezig waren met een tafel. Het tafelblad werd ingepakt in aluminiumfolie. De eerste taak die de bevers kregen was zand verzamelen. Met emmers en scheppen vertrokken ze richting de bult met zwart zand. De emmers werden gevuld en mochten op de tafel weer omgekieperd worden! Natuurlijk alleen voor deze ene keer, doe dit thuis vooral niet na! 😉

Een ander groepje moest het zand zo mooi mogelijk verspreiden over de tafel. Het moest niet te plat aangedrukt worden. Daarna kregen de bevers de opdracht om de lucifers op te speuren. Deze zaten aan het begin van de ochtend in de beverkist maar waren plotseling verdwenen. Na goed speuren werden er wel acht pakjes gevonden! In elk pakje zaten weer vijf losse doosjes.

Alle lucifers moesten in het zwarte zand worden gestoken. Goed dicht naast elkaar, het moest uiteindelijk een hele slinger worden die op het einde weer aansloot. Natuurlijk wisten de bevers dat het rode bolletje aan de bovenkant moest. Zo gezegd zo gedaan. De bevers hadden de grootste lol, natuurlijk werden de lucifers ook aangestoken. Op veilige afstand keken ze toe naar het “tafelvuur”. Het vuur liep over de tafel heen en ging van lucifer naar lucifer! Super gaaf! Ook werden de bevers tussendoor getest; wat is er nodig voor vuur? Waarom brand het vuur niet als je er heel veel zand op gooit? En ga zo maar door!

 

 

Na de pauze hebben we nog met de letters van het kompas gespeeld. Waar hoort de N en waar hoort de Z, Wat kun je met een kompas, en welke letters staan er nog meer op? Helaas was de tijd al bijna om, maar nog genoeg tijd om te zingen voor Kaya en Danique, zij zijn zes jaar geworden! Van harte gefeliciteerd!

Volgende week weer nieuwe avonturen!

Reacties zijn gesloten.