Tour de Scouting

We hadden vandaag vanwege de Tour de France die bezig is de Tour de Scout gedaan.

Dat is soort ganzenbordspel maar dan met drafting. Dat betekent dat als er iemand achter jou rijdt, mee is als je bijvoorbeeld 4 vooruit gaat, dus dan gaat diegene erachter ook 4 vooruit. Je gooit namelijk twee dobbelstenen en kiest eentje als waarde om die je naar voren gaat. Dus je moet heel tactisch met je geluk om gaan. Je wil je tegenstander natuurlijk niet helpen maar teammates weer wel. Er waren ook valpartijen in het spel. Je kan iemand aanrijden en dan moeten ze beide een beurt overslaan.

Eerst maakten we met stoepkrijt het bord, het was een rondje van 38 vakken van fietsgrootte. Toen we daar klaar mee waren maakten we drie teams van twee. Als pionnen gebruikten we onze fietsen. De eerste etappe crashten de twee gebroeders de Jager. Het team van Abel en Guus reed weg van de rest. Terwijl ik en Herbert er maar niet bij kwamen. Zo kwam Guus het beste over de finish.

De tweede etappe werd overspoeld met valpartijen vooral veroorzaakt door Abel. Daardoor kon Frank die de hele tijd achter feiten aan reed uiteindelijk toch winnen omdat iedereen elkaar aan het aanstoten was.

Na een pauze reden we derde etappe. Dit keer was ik diegene die al vroeg viel en maar niet terug kon komen. Guus won uiteindelijk omdat Abel weer iedereen aan reed.

Het was een echt leuk spel. Het is altijd mooi als een idee in je hoofd echt kan uitgroeien tot een leuk spel. Iedereen speelde het spel tactisch en ze begrepen het allemaal voor een grootste deel. Ondanks dat we drie keer hetzelfde rondje deden, voelde het steeds weer anders en nieuw. Echt voor herhaling vatbaar je kan nog echt een algemeen klassement bijhouden of bergen toevoegen waar drafting minder goed werkt.

Geschreven door: Tim Jansen

Reacties zijn gesloten.