Bevers – Puinruimen na de storm

De wind en regen hadden goed hun best gedaan in het bos van Hotsjietonia. De hut van Bas Bos was ingestort en al het eten was weggewaaid. Bas Bos had vandaag dus geen tijd voor een leuke opkomst; hij moest naar de winkel om nieuwe spullen te kopen.

Maar hij was de bevers niet vergeten; hij had vanalles klaargelegd zodat de bevers op zoek konden naar beestjes en blaadjes in het bos. En, zo stond in zijn appje, als de bevers toch in het bos waren, wilden ze dan misschien gelijk helpen met het opbouwen van zijn hut?

Natuurlijk wilden de bevers dat. Dus op naar het bos. Eerst gingen de bevers op zoek om te zien of de wind nog wat beestjes en blaadjes achter had gelaten in het bos. Wormen, pissebedden, duizendpoten, slakken, van alles werd er gevonden en door een vergrootglas bekeken. Ook vonden de bevers een eikenboom, een els en hulst. En ineens lag daar een stapel hout: de ingestorte hut van Bas Bos. Er werd gesleept en gebouwd, en na heel hard werken hadden de bevers de hut weer een opgebouwd. Er was nog tijd voor een spelletje voetje van de vloer, verstoppertje en wat-ben-ik. En toen stonden de ouders alweer te wachten.

Bedankt bevers voor jullie hulp. Bas Bos zal ontzettend blij zijn.

De komende twee weken is het vakantie, maar hopelijk zien we jullie aanstaande donderdag op Koningsdag bij de aubade in Wierden! Tot dan!

Reacties zijn gesloten.