Scouts maken fotoroute

Vandaag hadden we eindelijk weer eens een reguliere scoutsopkomst. Het mooie weer liet het op deze zonnige oktoberdag toe om buiten de vlag te hijsen aan de hoge mast. Eenmaal geopend hebben we nog even kort de namen geoefend van de nieuwelingen door alfabetisch gesorteerd op voornaam een rij te vormen. Vanuit deze opstelling werden we verdeeld in drie groepen. Wat de scouts nog niet wisten: vandaag gingen we oefenen met de GPS én moesten ze met hun mobieltje een fotoroute maken!

Voordat we de hoofdactiviteit gingen uitvoeren in deze groepsindeling konden we eerst even onze energie kwijt in een potje jagerbal. Hierbij zijn 2 jagers die in een afgezet speelveld middels samenwerking (het overgooien van een bal) de anderen af moeten gooien. Als je geraakt bent ligt je er uit.

Toen begon de uitleg over de opdracht waarbij we eindelijk te horen kregen waarom we onze smartphone deze keer WEL mee moesten nemen. We werden op pad gestuurd met een GPS met daarin een eindbestemming. Het was de bedoeling om een fotoroute te maken die naar dit waypoint toe leidt en deze route te beschrijven middels foto’s waarop op creatieve manier aangeduid wordt wat de juiste afslag is. Als oefening met de GPS zetten we de vertreklocatie als tweede waypoint in het geheugen, om na het maken van de fotoroute onze weg terug te vinden.

 

Nadat deze route geheel afgelegd was maakte de leiding een mobiele hotspot om zo de gemaakte foto’s naar de leiding te versturen via Whatsapp, zodat we een volgende keer deze foto’s konden gebruiken om de routes van andere groepjes te lopen. Nadat we een beker ranja achterover gegooid hadden gingen we verder met een volgend onderdeel: knopen oefenen!

We kregen ieder een touw, en rondom het gebouw stond leiding die ons steeds een andere knoop leerde. Wanneer je de knoop gemaakt had mocht je door naar de volgende leiding, waar je een nieuwe knoop leerde.

Tot slot deden we een potje buskruit, met de regel dat je corvee moest doen als je af was. Toen alles eenmaal schoon en opgeruimd was sloten we af door de vlag weer te strijken.

Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.