Vertrouwen en met spekkies bouwen

De afgelopen opkomst was er weer eentje voor de boeken. En dan bedoelen wij zowel de kookboeken als de fotoboeken, want er waren veel grappige gebeurtenissen.
Om warm te worden begonnen wij met een potje krantenmepper(tje), want er was een nieuwe deelnemer, en krantenmepper(tje) is het spel bij uitstek om namen te leren kennen.

Hierna gingen wij naar buiten om een aantal leuke variaties van tik spellen te spelen. Als groep werd er goed samengewerkt, tijd dus om naar de hoofdactiviteit te gaan.
De Scouts werden onderverdeeld in koppels, waarbij van ieder koppel één Scout werd geblinddoekt. Deze koppels liepen even rond om het vertrouwen te genereren dat nodig zou zijn voor de volgende opdracht.

Deze opdracht was namelijk dat er een veld werd gevuld met hockeyballen. Van elk koppel ging de geblinddoekte Scout het veld in om deze ballen te verzamelen, terwijl de andere aan de zijlijn stond om aanwijzingen te geven. Na de eerste ronde werd er gewisseld en opmerkelijk was dat de groepjes die de eerst ronde minder ballen hadden behaald, dat zij in de tweede ronde meer ballen hadden gevonden, wat duidt op een verbetering van de samenwerking.

Na deze spellen gingen de Scouts naar binnen om in groepjes te werken aan een spekjes toren. Zij kregen 10 minuten om een toren te bouwen van spekjes en satéprikkers. Na een hoop geknutsel en gesnoep eindigde het feestelijk in een regen van spekkies.
Om deze feestelijke opkomst ten einde te brengen werd er een vuur gemaakt waarbij de  spekkiestorens werden verbrand.

Reacties zijn gesloten.