Bever-doe-dag 2018 in Almelo

Er stonden een heleboel bevers klaar vorige week bij de Bever-doe-dag. Het was een thuiswedstrijd voor ons. Waar we vorig jaar richting Enschede gingen is de Bever-doe-dag dit jaar georganiseerd door Scouting Het Twentse Ros in Almelo. Nadat iedereen was verzameld aan de rand van het kanaal konden we van start! Uiteraard was de beverleiding en natuurlijk ook de organisatie de afgelopen weken druk bezig met het organiseren van activiteiten. Elke scouting vereniging die mee deed met deze dag had een activiteit voorbereid waar iedereen aan mee kon doen.

We liepen eerste met alle bevers het grote veld op om te openen. Uiteraard gebeurde dit met het beverlied! Super leuk dat zoveel andere bevers dit lied ook kennen. Onze bevers waren erg onder de indruk. Na het openen hoorden we dat Professor Plof een probleem had. Hij had een aantal selfie’s gemaakt en deze wou hij via zijn computer afdrukken. Maar iedere keer kwam er een andere foto uit de printer. Waarom werd de professor steeds met iemand anders verwisseld? Natuurlijk stonden alle bevers te trappelen om te helpen.

Er hing een lange waslijn met allerlei spellen. De bevers mochten zelf in 2 groepen spellen uitkiezen. Er werden cupcakes versierd (en opgegeten). Willem de vis moest gered worden uit een kooi. Ja echt waar een vis in een kooi! Ook konden we klimmen, marshmellows roosteren, kompas spelletjes doen, met handen in slijm wroeten en mini pionieren en nog véél meer! Alle spelletjes waren ingedeeld in activiteitengebieden. Bij het verlaten van een gebied konden we een woord krijgen.

Nadat de meeste woorden waren verzameld kwamen ze achter de oplossing. De bevers wisten dat de professor het kabeltje van de computer naar de printer verkeerd om had zitten. Hij moest hem omdraaien! En ja hoor.. het werkte. De selfie’s van Professor Plof kwamen er goed uit.

Omdat de bevers zo goed hebben geholpen hebben ze een echte Bever-doe-dag badge verdient. Deze mogen papa’s of mama’s op de linkermouw bevestigen.

Ook willen wij Scouting Het Twentse Ros bedanken voor het leuke ontvangst. Het was een geslaagde ochtend!

Reacties zijn gesloten.