Bevers helpen Rebbel op het boerderij kamp!

Een heleboel enthousiaste Bevers kwamen vrijdagavond binnen met hun slaapspullen voor het Boerderij kamp! Nadat de papa’s en mama’s hadden geholpen met het klaarleggen van de slaap plekken én het opblazen van de luchtbedjes (waarvoor dank!) kon het kamp beginnen. Net op het moment dat de leiding wou uitleggen wat allemaal de bedoeling was van dit kamp werd er op de deur gebonkt. Er stond een, nog onbekende, dame voor de deur. Het was Rebbel! Ze had het erg koud en wou graag binnen komen. Rebbel was verbaasd dat er nog zoveel Bevers wakker waren. Ze vond het wel super stoer dat ze bleven slapen. Nadat Rebbel zichzelf had voorgesteld vroeg ze de Bevers of ze haar konden helpen. Ze had namelijk een mand met appels mee. Ze was van plan om zaterdagochtend cake te bakken maar haar kat, stoute Marietje, had de bloem gestolen. Pff wat vervelend! Ze vertelde ook dat Marietje wel vaker dit soort dingen uithaalde. Uiteraard wouden de Bevers haar helpen.

Eenmaal buiten liepen we met zijn allen rond het clubgebouw. Marietje had zich wel goed verstopt. Ze zat niet in de bosjes, niet achter de bomen. Omdat het donker was, vonden we het nog best lastig om haar te vinden. Gekke Marietje had zich verstopt bovenop een container! Ze was nogal chagrijnig en wou niet zomaar de bakspullen terug geven. De Bevers moesten eerst een muizen raadsel oplossen. Nadat dit gelukt was moest Marietje wel over de brug komen. Naast de bakspullen kregen de Bevers ook een puzzelstuk. Het hele kamp konden ze in totaal zes puzzelstukken verdienen. En als de puzzel compleet was… kregen ze een beloning van Rebbel.

Nadat Rebbel weer naar huis ging hebben de Bevers nog wat spelletjes binnen gespeeld. Ze weten nu alles over het melken van een koe, ze hebben “varkentje prik” zijn neus weer terug gegeven en ze konden spijker poepen. Hierna was het tijd om naar bed te gaan. Toen iedereen in zijn pyjama in bed lag werden er nog wat verhaaltjes voorgelezen.

De volgende ochtend waren de Bevers al lekker vroeg wakker ;). Rond 07.45 zat iedereen keurig aan het ontbijt. Wat kunnen die kleine Bevers veel eten zeg! Dat moest ook wel, want plotseling klonk er geluid uit een walkie talkie die was achtergebleven in het lokaal. Rebbel had de hulp van de Bevers weer nodig. En dit keer op de kinderboerderij. De dieren moesten ook ontbijten en moesten naar buiten worden gebracht. Rebbel was nog veel te druk met de cake die ze af moest bakken. Eenmaal op de kinderboerderij mocht iedereen in groepjes helpen. De varkens kregen brokjes en hun staldeur mocht open en de ezeltjes en de shetlander mochten naar hun eigen wei. De geiten kregen buiten brokjes en wisten precies dat ze vanuit hun stal de wei in konden rennen omdat daar het eten lag. Een aantal bevers hielpen met het slepen van het hooi voor pony Karel. Wat was hij groot! Ook kregen de konijnen en cavia’s schoon water en voer. De koeien kregen ook flink wat hooi in hun voerbakken. Nadat de Bevers klaar waren kregen ze iets te drinken en te eten. Ook kregen ze weer een puzzelstuk! Daarnaast kregen ze 2 aanwijzingen. Ze moeten op zoek naar een oranje en een paarse ballon. Zou dat ze dichterbij de volgende puzzelstukken brengen? Nadat ze de ballonnen hadden gevonden kwamen ze erachter dat in de ballon een plattegrond zat. Er stond een kruis bij de glijbaan en een kruis bij de wipwap. Ja hoor!! Daar lagen weer 2 puzzelstukken. Geweldig! De puzzel was bijna compleet.

Nadat de Bevers de speeltuin nog even op de kop hebben gezet was het tijd om terug te gaan naar het troephuis. Toen ze daar aankwamen vonden ze de mand van Rebbel. Er zat een briefje in. Als bedankje voor alle hulp kregen ze de appelcake van Rebbel. Eenmaal binnen was het tijd om even bij te komen. Onder het genot van een drankje en een plak cake werden er mooie boeren beestjes geknutseld. Er kwamen schapen voorbij, koeien en paarden. Iedereen kreeg een ander beest. Ze zagen er mooi uit. Het was een gezellige boel binnen tot er weer een berichtje uit de walkie talkie kwam. De Bevers konden het laatste puzzel stuk verdienen. Na een speurtocht over het terrein was de puzzel compleet. Toen de puzzel compleet was konden we de tekst lezen die er op stond. “De badges liggen in de Beverkist!”.

Ja hoor! 13 Rebbel badges zaten er in de kist. Voor iedereen 1. De Bevers waren er heel blij mee! Ze hadden het kamp afgerond. De Rebbel badge mag op de linkermouw worden geplakt of genaaid.

Wij willen alle Bevers ontzettend bedanken voor het leuke kamp. Naast de Bevers vond de leiding het ook erg geslaagd. Aanstaande zaterdag hebben we weer een normale opkomst. We zien jullie dan graag terug!

PS: Het overvliegen van Bevers naar de Welpen zal plaatsvinden op zaterdag 25 maart! Ook dan beginnen de Bevers gewoon bij ons. Ze eindigen de opkomst bij de Welpen.

Reacties zijn gesloten.