Reis om de wereld in 8 kwartier

Ja! Het nieuwe scoutingseizoen is begonnen. Na een prachtig zomerkamp zat het reizen ons nog steeds in het bloed. Waar we in Ahaus nog een ‘Reis om de Wereld in 8 dagen’ maakten, moest dat nu in ongeveer 8 kwartier gebeuren.
We hadden onze dag-planningen op kamp namelijk zo vol gemaakt dat we, mede door het heerlijke weer van afgelopen week, niet aan alle leuke activiteiten waren toegekomen.
(Keertje extra zwembad met die warmte moet kunnen, toch?)
En omdat helaas niet alle scouts het zomerkamp konden bijwonen maakten we tijdens de opkomst nogmaals een vliegensvlugge tocht over de aarde.

2016-09-03_kampterrein-ahaus

Na de opening en het begroeten van twee nieuwe medereizigers gingen we vliegensvlug naar Italië.
Bij de Toren van Pisa is het de bedoeling om met alle scouts in een steeds kleiner wordende kring te blijven staan.  En geen tijd te verliezen,  snel door naar Afrika, waar kampfavoriet 7tas nog een keer gespeeld werd.

2016-09-03_toren-van-pisa 2016-09-03_7tas2

Een rij van scouts probeert om de beurt een stapel houtblokjes om te gooien. Lukt dit, dan moet de volgende in de rij proberen iedereen met de bal te tikken voordat het de rest van de scouts lukt om de toren weer overeind te zetten. Een leuk spel waar opoffering beloond wordt.
Tussendoor even rap een glaasje ranja naar binnen gieten, met daarbij nog overgebleven nachos met dip uit Zuid-Amerika. Om daarna de reis te vervolgen naar Noord-Amerika waar de groep gesplitst werd. De ene groep moest beginnen met het maken van een vuurtje en de volgende ging pijl-en-boog schieten.
2016-09-03_7tas 2016-09-03_boogschieten

Nadat de groepen gerouleerd hadden en het vuur inmiddels goed brandde konden we ons vlak voor de terugreis naar Almelo nog even te goed doen aan de laatste zakken marshmallows.

2016-09-03_boogschieten2 2016-09-03_marshmallows

Reacties zijn gesloten.