Bosspel met de scouts en afscheid nemen

Ratten en Raven was het openingsspel van de afgelopen opkomst van onze scouts. Daarna was het tijd om de knopentouwtjes erbij te pakken en even het geheugen op te frissen door het oefenen van de platte knoop, paalsteek, schootsteek en mastworp en leerden we ook de achtknoop en dubbele achtknoop.

Het knopen oefenen ging erg goed. Terwijl we met de laatste knopen bezig waren werd er op de deur geklopt. De explorers kwamen drie scouts ophalen om te gaan overvliegen, waarop een uitbundig afscheid volgde. Heel veel succes bij de Explorers!

Nadat de laatste tranen gedroogd waren werden de jassen weer aangetrokken en zijn we naar het bos gegaan. Daar aangekomen werden de scouts in twee groepen verdeeld. Ieders kreeg twee lintjes (levenspunten) die uit jas- of broekzak moesten steken. Vervolgens werd het zaak om de leiding die in het midden van het bos stond mee te krijgen naar je eigen startpunt. Dat kan alleen als jou team de enige is die op dat moment de leiding aan de arm meeneemt. En dit kun je alleen uitvoeren als je nog lintjes bij je draagt. Deze kunnen namelijk door het andere team van je afgenomen worden. Een spel waarbij veel tactiek komt kijken en waar al snel bleek dat één team het beter door had en er achter kwam dat samenwerken loont.

Eenmaal teruggekomen op het gebouw was het tijd om wat te drinken en toen bleek dat we nog aardig wat tijd overhadden hebben we het lokaal eens even flink schoongemaakt. Want ook dat moet soms gebeuren.

Van dat schone lokaal kunnen we aankomende opkomst nog niet genieten, want dan binden we samen met de welpen de schaatsen onder. Lees de mail voor meer informatie en let op de aangepaste opkomsttijden! Tot volgende week allemaal.

Reacties zijn gesloten.