Koningsdag 2019 te Wierden

Afgelopen weekend was onze groep er alweer voor de vijfde keer bij in Wierden. Sinds 2015 dragen we ons steentje bij aan de aubade en het spelletjescircuit van de Oranjevereniging tijdens Koningsdag. Dit jaar werden we daarbij geholpen door onze buren, de Blauwe Reigers. In alle vroegte werd er al begonnen met het opbouwen van onze spelonderdelen door leiding en bestuur. Dit is inmiddels bijna een routineklusje en alles stond dan ook snel.

Rond half negen sloten de jeugdleden zich aan bij de vlaggenmast voor het gemeentehuis, waar we de complimenten van de burgemeester in ontvangst mochten nemen voor de mooie ceremonie die we elk jaar weer neerzetten. De weersvoorspellingen waren niet zo best, maar gelukkig werd iedereen tijdens de aubade gespaard van een flinke regenbui. Het hijsen van de vlag door de explorers, onder saluut van de bevers, welpen en scouts, liep gesmeerd.

Na het traditionele Wilhelmus en het Twents Volkslied werd door de jeugdleden de inmiddels even traditionele oranje tompouce en een drankje genuttigd samen met de burgemeester in het gemeentehuis.

 

 

Ondertussen barstten de spelletjes en de hemel los op het dorpsplein van Wierden. Alle kinderen konden een ijsje verdienen door verschillende spelletjes in het dorp spelen. Bij ons waren de uitdagingen onder andere het populaire eendjes vangen en een hindernisbaan. Ook werd je knopenkennis getest in een memoryspel en konden er muizen gemept worden. Ondanks het miezerige weer bleven de Wierdenaren niet thuis en was het een gezellige ochtend. ’s Middags werd er plaats gemaakt voor anderen activiteiten en zorgden de roverscouts nog voor een vloeiende doorstroom van kinderen door een opblaasbare hindernisbaan op het terrein.

Om iedereen te bedanken voor hun bijdrage was er aan het eind van de middag op het troephuis een barbecue met hamburgers en patat, waarmee er een eind kwam aan wederom een succesvolle Koningsdag!

Reacties zijn gesloten.