Nieuwe bevers installeren, welkom bij de Llanos!

Wat een gezellige boel was het tijdens de opkomst! Nadat iedereen keihard mee zong met het beverlied gingen we bevers installeren. Na het afleggen van de bever wet en het om doen van de dassen was het zo ver; officieel twee nieuwe bevers erbij. Gefeliciteerd Jason en Tom!

Na het installeren was het tijd om buiten bij de vlaggenmast te gaan staan. Hier stond Ben al klaar. Ook de welpen sloten aan. Ben heeft ons uitgelegd wat er precies gaat gebeuren tijdens Koningsdag. Omdat wij met onze vereniging ondersteunen bij het vlag hijsen moet iedereen er natuurlijk piekfijn bij staan. Alle bevers deden al keurig de blouse in de broek en keken zelf of de das goed hing en de mouwen opgestroopt waren. We weten nu ook dat als er “troep salut” wordt geroepen we allemaal onze groet doen, met onze rechterhand. Zodra er “troep salut af” wordt geroepen kunnen we onze hand naar beneden doen.

 

 

Na het oefenen was het nog tijd voor de beverkist; deze waren we niet vergeten! Stuiter was gister al op het troephuis geweest en had meegekregen dat de Paashaas het bos in was geweest. Samen met de bevers gingen we eitjes zoeken. Wel een hele slordige Paashaas, alles lag verstrooid door een deel van het bos! Nadat alle eitjes gevonden waren kwam Joep met het idee een potje “knakworst tikkertje” te spelen. Als je getikt werd moest je met je armen wijd gaan staan. Andere bevers kunnen je redden door je armen naar beneden te “knakken” en dan keihard “KNAKWORST!” te roepen.

Omdat we nog een mega bak met waterballonnen hadden klaar staan besloten we terug te lopen naar het troephuis. Na een ranja pauze was het zo ver! Katapulten stonden al klaar en ook de leiding sloot af met een natte broek!

Fijne pasen allemaal en tot volgende week in Wierden!

Reacties zijn gesloten.