Koningsdag 2018 te Wierden

Afgelopen vrijdag heeft onze vereniging ondersteuning verleend bij Koningsdag in Wierden. Leiding en bestuur hebben al een aantal weken voor deze mooie dag een heleboel voorbereid. We stonden namelijk weer met onze infostand en een aantal toffe activiteiten op het Binnenhof in Wierden. Een aantal activiteiten zijn van te voren getest, gefinetuned en verder afgewerkt voor deze dag.

We begonnen vroeg! Om 06.30 reden de eerste auto’s met aanhangers het Binnenhof op met al het nodige materiaal. Dit jaar hadden we heikele hindernissen, eindeloos eendjes, touwtrekken, pittenzak party, uiteraard marshmellows roosteren en machtig mooi muismeppen. Ook de infostand werd aangekleed met het promo materiaal en natuurlijk oranje vlaggetjes.

Om 08.30 uur verzamelden we bij het gemeentehuis. Er waren flink wat leden aanwezig. Rond 08.45 hoorden we de fanfare al aankomen en trok iedereen snel een sprint naar de vlaggenmast. Explorers Kelvin en Amy kregen de nobele taak de vlag te hijsen. Dit ging hartstikke goed ondanks dat de mast toch weer wat kraakte. De vlag werd keurig naar de top van de mast gehesen. De majorettes en harmonie waren ook weer aanwezig. Na de plechtigheid mochten alle leden een oranje tompouce eten met de burgemeester van Wierden. Daarna liepen we samen naar het Binnenhof om te starten met de activiteiten.

Uiteraard was de oude vertrouwde stempelkaart er ook weer. Iedereen die de mee deed met de spelletjes kreeg een stempelkaart. Elke activiteit werd afgestempeld en zodra de kaart vol was konden de deelnemers een ijsje halen bij de plaatselijke ijswinkel. Het weer zat mee en de sfeer zat er goed in! Ook stonden onze Roverscouts ter ondersteuning bij het springkussen tot ongeveer 17.00 uur.

Rond 13.00 uur werden de spelletjes afgebroken en terug gebracht naar het Troephuis. Tegen 18.00 uur hebben we ons opnieuw verzameld op het troephuis om de dag gezamenlijk af te sluiten met een lekkere BBQ.

Het was een geslaagde dag!

Reacties zijn gesloten.