Kanovaren met de scouts

Op zo’n schitterende lentedag als vandaag was er eigenlijk maar 1 optie: kanovaren! Maar hoe werkt dat ook alweer? Het begint bij het “van stal halen” van de kano’s. Onze vloot is recentelijk uitgebreid met 5 kajaks (1-persoons bootjes) waardoor we met de bestaande kano’s en kajaks 23 mensen op het water kunnen laten dobberen.

Kajaks zijn altijd het meest populair, en zelfs als deze zonder kar naar de waterkant moeten worden getild vormt dit geen probleem. Eenmaal bij de waterkant aangekomen hield Wouter een korte instructie over de techniek bij kanovaren, en wat te doen wanneer je omslaat. Hier komt zeker meer bij kijken dan enkel een peddel in het water steken of de boot naar de oever te trekken.

Maar wat is nou een betere manier om te leren dan het zelf te proberen? Precies! Al snel werden de boten voorbereid aan de oever om vlug het water op te kunnen. Toen men eenmaal een passende peddel had uitgekozen en een boot had bemachtigd kon het festijn beginnen. Op de foto kun je zien dat een kano nooit garantie biedt op droge kleding, maar gelukkig hadden we allemaal een extra setje droge kleding meegenomen. Voor een sommigen was er geen enkel excuus meer om niet in het water te springen, en hierbij zelfs een mede-scout mee te slepen de plomp in. Dit terwijl een ander vanuit de oever lachend toekijkt op de waterpret.

Rond een uurtje of 4 hebben we de Explorers ook de kans gegeven om een stukje te varen, in ruil voor hulp bij het opruimen. Toen de kano’s eenmaal schoon en droog opgeborgen waren, onze kleding gedroogd en sokken uitgeklopt waren konden we de vlag weer strijken.

Oja, gezamenlijk hebben we besloten dat we na koningsdag geen opkomst houden omdat we tijdens koningsdag al genoeg scouting-uurtjes maken. Tot de volgende keer!

Reacties zijn gesloten.